El concert 'Grans cors d'òpera' encisa l'Auditori de Girona

L'espectacular Cor i Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu ofereixen un espectacle vibrant

El concert ha arrencat amb l'obra 'Preludi' de Wagner seguida de 'Cor de Peregrins', 'Placido è il mar' de Mozart i 'Danses Polovtsianes'. Després de la mostra de tècnica de la soprano Carmen Jiménez, membre del Cor del Gran Teatre del Liceu, l'espectacle ha fet mitja part per reprendre el ritme uns deu minuts més tard.

La segona part d'aquest espectacular concert ha comptat amb l'obra 'Stabat Mater' i 'Patria oppressa' de Macbeth de Verdi, seguida de 'Les voici, les voice' de l'òpera Carmen. El punt i final l'ha posat la peça 'Salve Regina' de Mefistofele.  Els més de 700 assistents ha aplaudit fervorosament cada una de les peces que ha entregat l'orquestra simfònica. Aquest concert es troba emmarcat en la gira que fa l'orquestra i el cor pels principals auditoris i teatres de Catalunya repassant fragments de les obres més apassionants del món de l'òpera com Parsifal, Tannhäuser o Príncep Igor.  

Els músics han estat dirigits per la batuta de Josep Pons que va començar la seva formació musical en el prestigiós cor de l'Escolonia de Montserrat. El director, que disposa d'un currículum extens i amb moltes distincions, ha estat distingits amb el premi ciutat de Barcelona i el guardó Nacional de Catalunya. A més, l'any 1999, va rebre el Premi Nacional de Música que atorga el Ministeri de Cultura de l'estat espanyol.  

En definitiva, 'Grans cors d'òpera' ha estat un concert espectacular, d'alta qualitat, que ha deixat bocabadats als assistents. La gran majoria d'ells han destacat la tècnica, la força i la gran emotivitat que desprenien cada una de les obres interpretades per l'orquestra del Liceu. D'altra banda, molts dels espectadors no han dubtat en assenyalar que Girona hauria d'atreure "més sovint" orquestres d'aquest calibre.