Unes 500 persones participen a la 3a edició del Festival Jardins de la Poesia de Girona

L'organització té previst ampliar els espais de cara l'any vinent

Aquest festival, que s'ha realitzat des del passat dimecres i fins aquest diumenge, no té cap subvenció però tots els actes i activitats que ofereix són gratuïtes i obertes a la participació del públic. El cartell del festival combinava artistes locals, gironins i estrangers reconeguts tals com Pulpopop, Jorge Garralda o Edu Sívori, entre d'altres.

El festival s'ha desenvolupat a diversos escenaris gironins com la Sala Planeta, la Casa de Cultura de Girona o bars com La Pedra.  Enguany, el certamen ha ofert dues novetats que han comptat amb el vistiplau dels assistents. D'una banda, un sopar poètic als Jardins de la Mercè on s'ha fusionat la poesia i la gastronomia, i un recital popular de tres hores obert a tothom que volgués exposar els seus poemes en públic. El festival ha incidit en les diferents formes de la poesia, és a dir, la visual, l'escrita i la musicada.

El certamen va arrencar el passat dimecres amb l'estrena de 'Pomaton', una obra poètica i visual i l'exposició dels poemes il·lustrats de Roser Arimany, Elisabeth Gispert, Dora Kelvin i Jaime Rodríguez que es podrà veure fins a final d'any. El punt i final d'aquest original festival l'han posat els grups musicals 1857 i Pulpopop.  El Festival Jardins de la Poesia de Girona es va estrenar l'any 2010 per la creixent audiència de recitals de poesia que es celebraven a Girona. "L'objectiu del certamen ha estat visualitzar aquest art que, no té tant de renom, i fusionar-lo amb altres especialitats artístiques", ha explicat un dels organitzadors del certamen, David Casadellà.

Alguns dels actes amb més afluència de públic han estat el petit cabaret i la presentació de l'espectacle 'Elegantemente Salvaje', la 'Cavalcada de poesia' o la taula rodona sobre les experiències de la poesia.  En principi, l'organització ja està treballant per repetir el festival l'any vinent i, de moment, ja han explicat que volen ampliar espais i ubicacions de cara a la quarta edició. Enguany, unes 500 persones ja han gaudit de totes les experiències de la paraula viva que ha ofert el Festival Jardins de la Poesia de Girona.