Detinguts a Platja d'Aro dos estafadors experts en l'engany del retrovisor

Van enganyar un ancià que els va donar 200 euros

La Policia Local de Platja d'Aro (Baix Empordà) va detenir dimecres passat dos estafadors, experts en l'engany del retrovisor. En aquest tipus d’estafa, els autors provoquen o simulen una topada contra un vehicle ocupat per una persona d'edat avançada i l'enganyen perquè els avanci el cost de la reparació del retrovisor tot al·legant que el procediment serà més àgil i econòmic que no fer-ho amb la companyia asseguradora. Si la víctima no disposa de diners en efectiu, els autors s’ofereixen fins i tot per acompanyar-la a un caixer automàtic perquè enretiri els diners.

Les càmeres de videovigilància van alertar que aquests dos estafadors, que es mouen en un cotxe amb matrícula francesa, havien entrat a Platja d'Aro. A través de les mateixes càmeres, els agents van començar a fer-li seguiment i van veure com els dos estafadors s'acostaven a parlar amb un home d'edat avançada. Poc després, un dels dos sospitosos va pujar al cotxe de la víctima i van marxar, seguits per l'altre vehicle.

Diferents patrulles van activar-se per iniciar la recerca dels dos cotxes. De seguida van trobar el vehicle dels estafadors, amb un dels sospitosos. El cotxe de la víctima, on hi anava l'altre home, va marxar de cop en direcció cap a Palamós, i va caldre demanar suport als Mossos per localitzar-lo.

L'home d'edat avançada va explicar que els dos estafadors l'havien intimidat i coaccionat, després d'acusar-lo d'haver-los trencat el retrovisor. Inicialment li van demanar 2.400 euros, però l'home va acabar pagant-ne uns 200 (que eren els que duia a la cartera en efectiu). Als dos estafadors, que ja tenen antecedents amb delictes contra el patrimoni, se'ls acusa d'estafa, coaccions i amenaces.