El Girona FC dormirà com a segon classificat

Els gols de Benja i Jandro col•loquen al conjunt de Rubi en zona d’ascens directe a Primera Divisió

Al llarg d’aquestes cinc temporades a Segona per Montilivi han passat equips de gran entitat com la Reial Societat, el Saragossa, el Betis, el Racing, el Celta o el Deportivo. Però d’entre aquests només els de la Coruña poden equiparar-se al Vila-real, el millor equip que passarà durant aquesta temporada per Girona i probablement el més gran que ha trepitjat la gespa de l’estadi aquests darrers cinc anys. Un equip que l’any passat jugava la Champions, que la temporada 2007-2008 va quedar segon de Lliga i que l’any 2006 va tenir a tocar la final de la màxima competició europea al caure en semifinals amb l’Arsenal que llavors capitanejava Thierry Henry. Un dels clubs punters de la Lliga espanyola de la darrera dècada. Avui eren molts els noms coneguts pels amants del futbol sobre el terreny de joc, com Cani, Uche, Cavenaghi, Javi Venta, Mellberg o Joan Oriol. A la banqueta el veteraníssim Walter Pandiani, i a casa el sancionat Marcos Senna i el lesionat Giuseppe Rossi, que sona pel Milan, l’Inter o el Nàpols per la temporada que ve. Una autèntica plantilla de luxe que l’any passat va arrastrar al club, inexplicablement, al descens a Segona Divisió.

El Girona no s’ha deixat intimidar per la presència del ‘submarí groc’ i ha disputat una primera part molt igualada, en què ambdós conjunts s’han tractat de tu a tu sense complexos. Rubi ha sortit amb un 11 pràcticament calcat al que va guanyar a Xerez, amb l’única variació que Juanlu ha tornat a sortir de titular al lloc de Jofre Mateu. El cordovès s’ha col·locat a la banda dreta i Felipe Sanchón a l’esquerra. La decisió més sorprenent del tècnic blanc-i-vermell, però, ha estat la decisió d’última hora de deixar fora de la convocatòria a Eloi Amagat per donar entrada al jove Pere Pons com a únic recanvi possible per jugar al mig del camp, ja que Garmendia i Kitoko estan lesionats. El juvenil ha sortit al minut 55 al lloc de Juanlu Hens. El segon gol ha arribat gracies a una recuperació seva.

Molt ben posicionats al darrere, cap dels dos conjunts ha aconseguit crear suficient perill com per obrir la llauna en el primer temps. Les ocasions més clares pels visitants les han tingut l’argentí Cavenaghi per partida doble, Manu Trigueros amb un xut potent des de la frontal, Ikechuckwu Uche des de dins l’àrea i l’internacional suec Mellberg en una rematada de cap que ha sortit fregant el travesser. Menys ocasions han tingut els blanc-i-vermells en aquesta primera part, que ha pogut estrenar el marcador amb una rematada de cap de Juanlu Hens, una xut a la mitja volta de Felipe Sanchón i una volea que Tébar no ha enganxat bé.

Benja avança al Girona

El Vila-real ha sortit a per totes després del descans i només començar ha tingut tres accions consecutives que la defensa gironina ha acabat frustrant. Al 49’ Benja no ha pogut arribar a la passada de la mort de Felipe, que Mellberg ha aconseguit refusar. Però dos minuts més tard el barceloní ha pujat el primer al marcador al trobar-se una pilota morta dins l’àrea en un servei de córner de Felipe. La defensa del Vila-real ha cantat de valent i Benja només ha hagut de posar la bota perquè l’esfèrica entrés dins la porteria de Mariño. El Girona s’avançava davant el segon equip menys golejat de la categoria, que ha deixat en set partits la seva porteria a zero. A partir d’aquí, però, ha començat el monòleg del Vila-real, que ho ha provat tot i més per igualar el partit. L’ímpetu visitant ha anat encaixonant al Girona dins la seva pròpia àrea, però entre la defensa blanc-i-vermella i la mala fortuna no han aconseguit l’empat. Els homes de Julio Velázquez han reclamat dues vegades penal, però el col·legiat no ha xiulat res. Han merescut l’empat, però Jandro ha acabat sentenciant des dels 11 metres.

Jandro remata la feina

Des del gol fins el minut 80 Montilivi ha patit de valent. La fortuna ha tornat a estar de cara pel Girona quan Mellberg ha aturat el xut de Jandro dins l’àrea amb les mans. Penal, segona groga i expulsió pel suec. Jandro ha agafat la pilota amb decisió i no ha perdonat des del punt de penal. Dos a zero i partit sentenciat per un equip que segueix immers en una ratxa espectacular. La graderia ha acabat fent l’onada, corejant el nom del mitjapunta de Mieres quan ha estat substituït i lamentant-se quan Acuña ha encastat la pilota al travesser després d’una bona assistència de Felipe, molt participatiu avui. Al final 2-0 per anar-se'n a dormir com a segons classificats amb 36 punts, dos més que l’Almeria, que juga demà amb l’Elx al Martínez Valero. Si la lliga acabés avui, el Girona pujaria directament a Primera. Però encara falta molt, molt camí per fer.

FITXA TÈCNICA
GIRONA FC: Mallo; Jose, Chus Herrero, Migue, David García; Tébar, Luso; Juanlu Hens (Pere Pons, 66’), Jandro (Jofre, 86’), Felipe Sanchón; Benja (Acuña, 70‘).
VILLARREAL CF: Mariño; Javi Venta, Musacchio, Mellberg, Joan Oriol; Hernán Pérez, Manu Trigueros, Bruno Soriano, Cani; Uche (Pandiani, 83’) i Cavenaghi.
GOLS: Benja: 1-0 (minut 51); Jandro: 2-0 (81’).
ÀRBITRE:Eduardo Prieto Iglesias (Comitè Navarrès). Ha ensenyat targeta groga aljugador local Tébar (54’) i als visitants Manu Trigueros (20’), Bruno Soriano (34’), Pandiani (56’), Cani (61’) i Mariño (81’), i la vermella a Mellberg per doble amonestació (80’).
INCIDÈNCIES:Partit corresponent a la 18ª jornada de la Lliga Adelante de la temporada 2012/2013, disputat a l’estadi de Montilivi davant 4.763 espectadors.