Un conductor begut tira a terra un motorista intencionadament a Gualta i es dona a la fuga

L’infractor, que va donar una taxa d’alcoholèmia de 0.32 mg/l, viatjava amb menors d’edat

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van denunciar el 12 d’agost, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), un home de 44 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, per conduir amb una taxa d’alcohol positiva administrativa. Tanmateix al conductor se li han obert diligències penals per un delicte de danys, un delicte de lesions, i un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir de forma temerària.

Els fets van tenir lloc pels voltants de les sis de la tarda quan agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de La Bisbal d’Empordà van ser alertats per assistir un accident entre una motocicleta i un turisme a la C-31, al terme municipal de Gualta.

Quan els mossos van arribar al lloc, van localitzar un motorista accidentat i diversos testimonis que els van explicar el succeït.

El motorista circulava sentit Pals amb una important cua de retenció a la via, de manera que va decidir avançar per l’esquerra els turismes aturats, quan un cotxe li va barrar el pas, però tot i així el va poder avançar.

De sobte aquest turisme va començar a avançar tota la cua de cotxes posant en perill els usuaris de la via que circulaven en sentit contrari. Va decidir creuar-se davant la motocicleta i anar fent reiterades frenades amb la intencionalitat que la moto el col·lidís per darrera i caigués.

Finalment, la moto va topar contra la part posterior del turisme, causant-li lesions lleus al motorista i danys a la motocicleta. El cotxe no es va aturar i es va donar a la fugida direcció Pals.

Poc després, els mossos van localitzar el turisme uns quilòmetres més endavant. Dins el cotxe i amb el conductor hi anaven la seva parella i tres menors d’edat. El vehicle presentava una rascada al para-xocs posterior.

Els agents van avisar una patrulla de trànsit per tal que li fessin la prova de detecció d’alcohol, donant un resultat d’alcoholèmia positiva administrativa de 0.32 mg/l per aire expirat, fet pel qual va quedar denunciat. El motorista va ser traslladat a l’Hospital de Palamós per avaluar el seu estat de salut.

Es van obrir diligències penals per un delicte de danys ocasionats a la motocicleta, un delicte de lesions per la caiguda del motorista i un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir temeràriament. El conductor serà citat properament per declarar davant l’autoritat judicial competent de La Bisbal d’Empordà.