Indignació a Sant Feliu de Guíxols pels talls de llum mentre Endesa diu que es va ''resoldre ràpid''

La companyia va posar tres grups electrògens a la zona

Després que l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), literalment, s'hagi mostrat "indignat" contra Endesa pels talls de llum que hi va haver ahir, la companyia ha volgut matisar les acusacions. D'entrada, fonts d'Endesa expliquen que, contràriament al què diu el consistori, dissabte no tenen registrada cap incidència al municipi.

Ahir, la primera que es va registrar va ser a les 9:22 del matí. Una línia de mitjana tensió va fallar i inicialment va deixar sense servei 8.300 abonats. Al cap de quinze clients, aquesta xifra ja s'havia reduït a 3.000. I a dos quarts d'onze, tots els afectats ja tenien llum.

Al migdia, però, la línia va tornar a patir una incidència. En aquest cas, acotada a la zona de Sant Pol, que va deixar sense electricitat 138 clients (entre particulars i negocis). Mentre no es reparava, la companyia va activar tres grups electrògens.

Es van instal·lar als carrers del Sud, Sicília i a la zona de l'hotel Hipòcrates. Però no van poder donar electricitat fins a les sis de la tarda, perquè essent estiu, a la zona hi havia molts cotxes aparcats i va caldre fer gestions amb la Policia Local perquè els seus propietaris els retiressin.

Inclosa al Pla Alfa

Endesa admet que aquests 138 afectats no van tenir electricitat durant tota aquesta estona. Però també precisa que la línia de mitjana tensió, que té un tram aeri i un altre de soterrat, no es va poder reconnectar del tot arran de l'activació del Pla Alfa.

L'avaria va afectar el tram de la línia que passa per sota terra. Però per reconnectar l'aeri, el protocol del Pla Alfa estableix que, en aquests casos, cal adoptar més mesures de seguretat. I necessàriament, això en retarda la connexió.

Pel que fa al tram soterrat, Endesa ha acabat de reparar-lo aquest dilluns al migdia. La companyia explica que, després de fer els protocols pertinents, la situació ja s'ha normalitzat del tot a aquella hora (que ha estat quan s'han retirat els grups electrògens).