La Diputació projecta una millora a la carretera de Vilafant a Borrassà per 2,8 MEUR

Els opositors asseguren que es tracta d'una variant encoberta

La Diputació de Girona va aprovar a mitjans de juny el projecte de condicionament d'un tram de la GIP-5129, que uneix els municipis de Vilafant i Borrassà (Alt Empordà). L'obra, valorada en uns 2,8 milions d'euros (MEUR), contempla una actuació de "millora" de poc més d'un quilòmetre. Inclou la connexió amb l'N-260 a través d'una rotonda i un pont de 120 metres per sobre del riu Manol.

L'actuació ha estat llargament reivindicada pels ajuntaments afectats però ha aixecat polèmica entre els sectors ecologistes i els propietaris afectats. Des de l'ens defensen que es tracta d'una obra "necessària" i que té com a objectiu millorar la "seguretat, la viabilitat i la qualitat de vida dels veïns".

Neguen que es tracti d'una variant –tot i que, a la pràctica, s'obrirà una via nova- i defensen que no cal estudi ambiental, tot i que s'han compromès a comptar amb un tècnic en aquesta matèria perquè en faci un seguiment. Els opositors, en canvi, asseguren que es tracta d'una variant encoberta, que tindrà un "fort impacte mediambiental".