Detenen dos conductors que anaven beguts per l'AP-7 a l'Alt Empordà

Un circulava sense tenir el carnet i l'altra va topar contra un camió

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 23 anys i una dona de 51 i de nacionalitat francesa per conduir sota els efectes de l'alcohol a l'AP-7 al seu pas per l'Alt Empordà. El primer dels fets van tenir lloc la nit del 10 d'agost quan els agents van rebre un avís que s'havia produït un accident a l'AP-7 en el terme municipal de Bàscara (Alt Empordà), en sentit Barcelona. El turisme el portava la dona de 51 anys i estava en un carril d'acceleració quan va incorporar-se sense mirar. Això va fer que xoqués contra un camió amb remolc que anava per la via ràpida i el cotxe va fer una virolla de 180 graus i va quedar en el voral dret totalment girat.

El camió no va sentir l'impacte i va seguir fins que una patrulla el va aturar a la sortida de Fornells de la Selva (Gironès) per informar-lo dels fets. El cotxe tenia danys al retrovisor i a tot el lateral esquerre, mentre que el remolc tenia desperfectes a la part dreta. En la prova d'alcoholèmia, la dona va donar 1.13 mg/l. Els agents la van detenir i denunciar per una infracció del reglament general de circulació per no haver cedit correctament el pas.

Pocs minuts després, els agents van rebre un segon avís de l'àrea de servei de l'AP-7 que hi ha dins del terme municipal de la Jonquera (Alt Empordà) que alertava que hi podria haver un vehicle conduït per un jove sota els efectes de l'alcohol.

Quan la patrulla va arribar-hi, el turisme ja no hi era però el van trobar poc després circulant en direcció a Barcelona. Els agents el van aturar a la sortida de Borrassà i van fer-li la prova d'alcoholèmia al conductor. El jove va donar 0,68 mg/l, una xifra penalment punible. A més, els Mossos van descobrir que el conductor no s'havia tret mai el carnet de conduir i el van detenir.