Palafrugell demana al Procicat mantenir el toc de queda al municipi

L'alcalde argumenta que en plena temporada turística es passa de 23.000 a 90.000 habitants

L'Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha aprovat un acord de junta de govern on demanarà al Procicat que el municipi segueixi comptant amb el toc de queda. Aquesta decisió s’han pres després de les últimes informacions on el municipi, degut a les seves baixes dades de transmissió de covid-19, deixaria d'aplicar-se aquesta mesura a partir de demà.  

Segons l’alcalde del municipi, Josep Piferrer, “aquesta mesura ens arriba un 7 d’agost quan estem en el punt més elevat d’ocupació turística. El nostre municipi té 23.000 habitats però actualment podem arribar el caps de setmana al voltant dels 90.000. El confinament nocturn ens suposa una eina fonamental que ens facilita la tasca d’evitar grans aglomeracions difícils de controlar a les zones de platja. Deixar-nos sense aquesta mesura ens crearà grans dificultats de control”.

Per aquest motiu, Palafrugell considera dos elements prioritaris, el primer que es mantingui durant els propers 15 dies el toc de queda nocturn i el segon, que en cas de quedar suspesa la mesura caldrà un suport extra des d’altres administracions per tal d’ajudar el control de les aglomeracions per evitar l’extensió i els possibles rebrots del covid-19.

Piferrer també destaca que les últimes setmanes la Policia Local ha estat desbordada realitzant el control de totes aquelles persones que no complien el confinament nocturn. I ara, però, tem que es produeixi un efecte crida entre tots els que busquen allargar la festa i que es troben en municipis propers on encara s’ha allargat el toc de queda nocturn.