El propietari d'uns pisos turístics silencia el campanar de l'església de Santa Maria de Banyoles

El rector assegura haver pres la decisió perquè no vol "embolics" legals

Polèmica a Banyoles (Pla de l'Estany) després que un veí, propietari d'uns pisos turístics, ha aconseguit silenciar les campanes durant la nit de l'església de Santa Maria dels Turers. El rector, mossèn Ramon Pijuàn, ha explicat en declaracions a El Gerió Digital que ha pres la decisió per evitar-se "embolics legals" amb el veí que va sol·licitar-ho.

Les reaccions no s'han fet esperar a la xarxa i molts usuaris han carregat contra el sol·licitant, el qual els ha replicat que el motiu ve donat perquè té un fill narcolèptic i necessita regular el son durant la nit. Tanmateix el rector desmenteix aquestes afirmacions explicant que "a mi no m'ha dit res de la narcolèpsia, només que tenia pisos turístics. No em sembla bé apagar-les per aquest motiu però com que no vull problemes a la segona petició vaig accedir", assenyala.

Pijuàn també es va desplaçar fins l'Ajuntament per preguntar si hi havia cap ordenança regulés l'ús de les campanes i va obtenir una resposta negativa. "Crec que l'última paraula l'hauria de tenir el consistori i jo quedar-me al marge", confessa el mossèn que llança un desig; "no voldria que les campanes siguin un motiu perquè la gent es baralli", ha reblat.

Des de fa dotze dies els batalls deixen de repicar per donar les hores entre les deu de la nit i les vuit del matí.

Ordenança i cassolada

L'ordenança municipal de sorolls sí que fa referència al toc de les campanes. En concret, al seu article 23.4. Però allò que diu, literalment, és que "el toc de campanes, en horari nocturn, es condiciona als pactes establerts amb els responsables municipals, que en cap cas poden contravenir la legislació vigent". De moment, des de l'Ajuntament han informat que no s'entrarà a fer cap valoració del cas.

Sí que el fet que les campanes hagin deixat de tocar a les nits, però, ha molestat part dels banyolins. De fet, l'Associació de Veïns i Veïnes de la plaça del Teatre ha convocat una cassolada de protesta aquest dilluns mateix a un quart d'onze de la nit. "Tots i totes davant l'església de Santa Maria dels Turers a fer sonar les cassoles, paelles, plats... i si no pots venir, surt al balcó, finestres o terrats!", diuen a les xarxes socials.