El vent provoca revifalles de l'incendi del massís del Montgrí i retarda la seva estabilització

28 dotacions terrestres i set mitjans aeris continuen treballant per apagar el foc

[ACTUALITZAT 20h] Les ratxes de vent que han bufat aquest tarda a la zona de l'incendi el massís del Montgrí al Baix Empordà han provocat revifalles i han retardat que els Bombers el puguin donar per estabilitzat. Al lloc hi continuen treballant 28 dotacions terrestres i set mitjans aeris.

El cap d'intervenció dels Bombers, Antoni Valdepeñas, ha concretat que el vent aponentat ha provocat revifalles i fins i tot un focus secundari fora del perímetre de l'incendi, tot i que l'han pogut aturar. Els Bombers són optimistes perquè es preveu que el vent vagi a la baixa. Si les previsions es compleixen, el donaran per estabilitzat a les nou del vespre. L'incendi ha afectat unes 100 hectàrees de parc natural.

Valdepeñas ha explicat que el vent que ha bufat ha afectat sobretot el flanc dret de l'incendi perquè l'ajudava a intentar escapar-se en direcció a l'Escala. Això, sumat a les temperatures altes d'aquest divendres que han provocat que el perímetre estigui sobreescalfat, ha fet saltar guspires que han provocat revifalles o fins i tot un focus secundari fora del perímetre.

Els Bombers han pogut mantenir el foc encerclat i no ha augmentat la superfície cremada, que continua sent d'unes 100 hectàrees. La previsió és que el vent vagi a la baixa. "Esperem poder-lo donar per estabilitzat abans que es faci de nit", ha dit el director dels serveis territorials d'Interior a Girona, Jordi Martinoy.

Martinoy ha remarcat que, a banda del vent, també hi ha hagut un altre element que ha dificultat les tasques per extingir el foc: l'orografia del terreny, que ha obligat a utilitzar maquinaria pesada per obrir camins en alguns punts. El delegat d'Interior ha concretat que hi havia dos escenaris que feien patir aquesta tarda, com la possible entrada de tramuntana o que es declarés un altre foc en algun altre punt de Catalunya que obligués a derivar efectius. Afortunadament, no ha passat res d'això.

27 dotacions terrestres i set mitjans aeris continuen treballant al lloc i Valdepeñas ja avança que hi ha feina per a tota la nit. "Tot depèn del vent, sembla ser que baixarà a partir de les nou i milloraran molt les condicions, si tot va bé i el perímetre continua estable, el donarem per estabilitzat però a hores d'ara no podem", ha explicat el cap d'intervenció dels Bombers.

Martinoy ha demanat a la ciutadania que faci cas de les restriccions d'accés al medi mentre continuï el risc d'incendi.