Els termòmetres superen els 40 graus en diversos punts de la província de Girona

A l'Alt Empordà la màxima s'ha incrementat en 11º respecte ahir

L'onada de calor que havia pronosticat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) no ha decebut i avui el mercuri s'ha enfilat per damunt dels 40 graus en alguns punts de la província de Girona. En alguns casos, com a l'Alt Empordà, la diferència respecte ahir és d'11 graus de màxima.

Amb tot, els valors més importants s'han registrat fins a les quatre de la tarda són a Anglès (Selva) amb 40,6 graus, seguit de Banyoles (Pla de l'Estany) amb 40º; Castelló d'Empúries (Alt Empordà) amb 39,9º; Figueres (Alt Empordà) amb 39,2º; Santa Coloma de Farners (Selva) amb 39º, la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) amb 38,8º; Girona amb 38,7º; Olot (Garrotxa) amb 38º i finalment Roses (Alt Empordà) que registrava 37,6º. La zona de l'incendi forestal que s'està produint al massís del Montgrí s'han assolit els 36 graus.

El SMC ha informat que aquesta temperatura prové del vent de sud-oest el qual arrossega pols en suspensió provinent del nord d'Àfrica. Aquest matí es podia detectar la taca de sorra a través del radar del Meteosat.

De cara a demà s'espera una reculada de les temperatures mentre que a finals de setmana i començaments de la vinent hi haurà un canvi de temps amb l'entrada de pluges.

Des d'El Gerió Digital s'ha editat una petita guia de consells per tal de fer front a l'onada de calor.