Rufus Wainwright torna a Peralada per repassar els seus temes més destacats

El cantautor avança que introduirà "referències operístiques"

Rufus Wainwright trepitjarà aquest dissabte l'escenari del Festival de Peralada (Alt Empordà) per segona vegada en un concert en què repassarà alguns dels temes més emblemàtics que han marcat la seva carrera.

El Canadenc ha destacat que se sent "com a casa" a l'escenari de Peralada. En el concert d'aquest dissabte Wainwright interpretarà "cançons antigues i d'altres més europees" i deixarà en segon terme els temes del seu nou disc 'Unfollow the rules'. De fet, el cantant va haver de suspendre la gira del nou àlbum a causa de la pandèmia. D'altra banda, Wainwright ha avançat que inclourà diverses "referències operístiques" en el repertori per l'especialització del Festival de Peralada amb aquest gènere.

L'artista estava en plena gira del seu últim treball quan va esclatar la pandèmia i això va obligar a cancel·lar-la. Tot i així, no l'ha recuperat perquè creu que no era el moment adient d'animar a la gent a "saltar-se les normes" a través del títol que porta el seu disc ('Unfollow the rules').

Per altra banda, l'artista ha reflexionat sobre el canvi que ha viscut en les seves actuacions després de la pandèmia. Rufus Wainwright ha assegurat que els concerts que fa actualment són més "dramàtics" perquè el públic i l'artista ara estan "en el mateix vaixell" en què tothom "viu el dia a dia".

L'artista ha aprofitat per reflexionar sobre la importància de la vacuna contra la covid-19. L'americà ha demanat a tothom que tingui l'oportunitat de rebre-la, que no dubti ni un moment en posar-se-la. Segons el cantant, la por als vaccins per part de diversos moviments és un dels principals problemes que es viuen al vell i al nou continent (Europa i Amèrica). "És terrorífic", ha afegit l'artista. Per últim, ha demanat als polítics que no utilitzin la campanya per treure'n rèdits i es basin únicament en aspectes de salut.

Rufus, el "trobador" de Peralada

El concert de Rufus Wainwright és un dels més destacats de la programació d'enguany de Peralada per tractar-se d'un dels noms més internacionals que passarà per l'escenari gironí. El director del certamen, Oriol Aguilà, ha definit Rufus com un "trobador" i per això creu que encaixa a la perfecció en la programació d'un festival bolcat en oferir espectacles de dansa i òpera.

Aguilà ha afegit que Wainwright és un "cant a un món millor", ja que el cantant representa "la finestra que s'ha d'obrir després de la pandèmia".

Rufus Wainwright actuarà aquest dissabte a les deu de la nit i tan sols queda una quinzena de localitats disponibles.