El Girona FC ja és tercer

L'equip es retroba amb la victòria i derrota al Xerès a domicili

A Chapín, el Xerès ha sortit elèctric i amb ganes d’encarrilar el partit des del primer minut. Rubí, que avisava a la prèvia d’aquest matx de la perillositat dels andalusos per les bandes i les pujades dels laterals, ha vist com Cámara i Mendoza posaven en evidència a José i David García.

Els de Juan Merino obtenien el domini territorial i posicional, però el Girona ha colpejat fort i amb efectivitat. Jofre ha combinat amb Benja al mig del camp i ha seguit el seu camí cap a l’àrea rival, el barceloní l’ha vist i Jofre ha celebrat la titularitat engaltant de volea la pilota amb la cama esquerra i fent el seu segon gol de la temporada en cinc partits com a titular. El rebot en un defensa del Xerès i la posterior paràbola de la pilota han ajudat el Girona a avançar-se en el marcador.

Un minut després, l’efectivitat gironina juntament amb la seguretat de Mallo, una constant durant tota la temporada, ha tornat a aparèixer a Chapín amb una aturada espectacular a Tato Maldonado.

Els de Rubí podrien haver augmentat l’avantatge si Jandro no hagués fallat una ocasió claríssima al segon pal, desaprofitant una gran jugada de Benja. Amb ofici i patiment, els gironins han mantingut l’avantatge en una demostració de grandesa, confiança i superioritat.

Benja sentencia en una plàcida segona part
Les arribades del Xerès al final de la primera part han avisat els de Rubí que haurien de sortir amb una marxa més a la represa. En aquesta línia, Felipe i Benja han gaudit de dues ocasions que no han trobat porteria. A partir d’aquí, ha començat a mossegar qui més ho necessitava, amb el risc de deixar espais a un Girona letal.

El petitó, Felipe, ha trenat una jugada al contracop amb Benja i aquest, a la banda dreta i davant la sortida de Chema, ha picat la pilota i ha marcat el seu setè gol a la Lliga, després de quatre jornades de sèquia. Tot de cara, amb mitja hora per endavant que ha acabat essent un pur tràmit. Richy, que ha patit una estrebada muscular, ha acabat coixejant.

Dissabte que ve, espera el Villareal i, posteriorment, un calendari ple de roques com l’Almeria i els dos filials per posar punt i final a una primera volta perfecta. El Girona ja ha superat el seu rècord de punts en una sola volta, vigent des de la primera temporada a Segona Divisió A, i ara és tercer amb 33 punts, a 6 de l’Elx i 1 de l’Almeria.

Fitxa tècnica
 
Xerès CF: Chema; Cámara, Bouzón, Prieto, Mendoza; Keita, Rueda (Bruno Herrero, 45’), Rey, Joselito Vega (José Mari, 57’); Maldonado i Tato.
Girona FC: Dani Mallo; José, Migue, Chus Herrero, David García; Luso, Tébar; Jofre (Juanlu, 62’), Jandro (Ariday, 84’), Felipe Sanchón i Benja (Ricky, 80’).
Gols: 0-1 Jofre (7’); 0-2 Benja (61’).
Àrbitre: Martínez Munuera (comitè valencià). Ha amonestat amb targeta groga als locals Rueda (39’).
Incidències: Partit disputat a l’Estadi de Chapín amb 5.754 espectadors.

Crònica del partit cedida per: