Els Bombers donen per extingit l'incendi de Llançà que ha cremat durant tres dies

S'han cremat 415,61 hectàrees en total

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit poc abans de les nou de la nit d'aquest dilluns l'incendi que des de divendres cremava entre Llançà, el Port de la Selva i la Selva de Mar, a l'Alt Empordà.

Segons càlculs dels Agents Rurals, el foc ha afectat 415,61 hectàrees, de les quals 402,28 formen part del Parc Natural del cap de Creus.

L'incendi estava controlat des de les vuit del vepres de diumenge, i durant tot el dia tretze dotacions del cos d'emergències han estat treballant per acabar d'apagar-lo i evitar revifalles. Finalment, després d'una darrera ruta per l'incendi s'ha comprovat que tot el perímetre està ben apagat.

D'altra banda, també avui, Protecció Civil ha anunciat que s'han reobert tots els accessos que connecten amb el monestir de Sant Pere de Rodes (Alt Empordà). L'equipament estava tancat des d'aquest divendres al migdia després que comencés l'incendi per la proximitat a la zona afectada per les flames.

Malgrat que ja s'hi pot accedir des de mitja tarda d'aquest dilluns, no serà fins el dimarts al matí que es reprengui l'activitat al monestir. Pel que fa a la resta de carreteres, ja no queda cap via tallada. Els Bombers preveuen extingir l'incendi aquest dimarts