Figueres millora l'entorn de sis escoles per fer més segur el trajecte a els infants

S'executen vuit projectes amb un import total de gairebé 600.000 euros

Figueres (Alt Empordà) ha iniciat els treballs per millorar els entorn de les escoles de la ciutat. Aquest estiu es desenvoluparan dos projectes, aprofitant les vacances escolars, els de l’entorn de l’Institut Monturiol, al carrer Compositor Serra i davant la Salle, al carrer Fossos. En total, i fins a final d’any, s’executaran vuit projectes amb una inversió total de 597.758 euros. L’objectiu, millorar l’entorn urbà dels centres escolars per fer més segurs els itineraris dels nens i les nenes de la ciutat quan van a l’escola.

Al carrer Compositor Serra s’estan ampliant les voreres, se senyalitzaran els passos de vianants i es recuperarà la vorera de la Via Làctia. Per tant, es resoldran problemes d’accessibilitat, es pavimentarà .

Pel que fa al carrer Fossos, també s’ampliaran les voreres i es reduirà la calçada a un carril de circulació en el tram situat davant l’accés a l’escola, es pavimentarà a nivell per garantir l’accessibilitat dels vianants i s’intervindrà en el límit entre aparcament i carrer creant una zona d’estada, d’aparcament de minusvàlids i bicicletes.

La resta de projectes que tiraran endavant són els següents:

  • Cruïlla Isabel II/Cadaqués (Escola Cor de Maria)
  • Nord/Cabanes (Escola la Salle)
  • Carretera de Llers (Escola Pous i Pagès)
  • Carrer Muntaner (Escola Sant Pau)
  • Cruïlla Av. Salvador Dalí/Fages de Climent (Escola Cusí)
  • Carrer Pous i Pagès (Escola M.Àngels Anglada)

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que “amb aquestes i altres accions busquem fer una ciutat més amables, més sostenible on els vianants se sentir segurs. L’objectiu, posar la ciutat al dia, fer-la més segura i donar prioritat als vianants”

Per la seva banda, el vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, ha remarcat que “aquesta és una inversió molt important per fer una ciutat més amable, més agradable i més al dia. Amb aquestes actuacions millorarem la quotidianitat de la ciutat”.