Els germans Roca obren el Normal, el seu nou restaurant al mig del Barri Vell de Girona

L'establiment fa una proposta de cuina a un preu entre els 50 i els 70 euros el menú

Els germans Roca han engegat un nou projecte a la ciutat de Girona. El restaurant Normal de la Plaça de l'Oli –al mig del Barri Vell- obre les portes aquest divendres al vespre, en el que serà el primer servei d'aquest nou projecte d'en Joan, en Jordi i en Josep Roca.

La proposta de cuina que fa el normal és, segons els tres germans, "directa i espontània" i el preu del menú estarà entre els 50 i els 70 euros. "Si en el Celler oferim orfebreria, al Normal proposem artesania", assenyalen. Una altra de les característiques del nou restaurant dels germans Roca és l'aposta clara pels productes de proximitat. En aquest sentit, fins i tot la decoració del local a càrrec de l'interiorista Andreu Carulla ha estat pensada en aquest sentit.

L'espai estarà obert de dimecres a diumenge en dos torns, de dos quarts d'una a tres de la tarda i de dos quarts de vuit del vespre a un quart de deu de la nit. Josep Roca serà el director del restaurant i al capdavant dels fogons hi haurà Elisabeth Culla. En un comunicat els tres germans expliquen que el tipus de cuina que tenen preparat per als clients és la que combina la tradició amb la "minuciositat de l'acadèmia". En aquest sentit, remarca que volen reforçar la cuina de foc viu i el 'xup xup'.

Finalment, els tres germans també recorden les dificultats de la pandèmia. "Encetem aquesta etapa en un moment transcendent per a la societat. Després dels plecs de crisi sanitària, social, existencial, i de valors, per reconfortar l'ànima i retrobar felicitat. La cuina és un catalitzador d'emocions, una festa saborosa que crea vincles perdurables", conclouen.