A presó un home per cultivar 852 plantes de marihuana en una zona boscosa de Rabós

El detingut tenia una escopeta i material per dormir al ras

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 5 de juliol a Rabós (Alt Empordà), un home de 25 anys, de nacionalitat gambiana i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

El migdia del 5 de juliol agents de seguretat ciutadana, que patrullaven en servei de paisà, van descobrir una plantació de marihuana en una zona boscosa de la localitat de Rabós, concretament a la llera de la riera Orlina. Entre les plantes van localitzar un home que feia tasques de manteniment i cultiu.

Quan l’home va veure els agents va intentar fugir, però el van interceptar i detenir. En l’escorcoll se li van trobar dos telèfons mòbils, i al lloc es va localitzar una manta, roba, begudes i queviures, així com una escopeta amb quatre cartutxos.

Activada la Unitat d’Investigació i el Grup de Policia Científica de la comissaria, es va el fer recompte i la posterior destrucció de 852 plantes d’un metre i mig d’alçada, que ja es trobaven en avançat estat de floració, i que, segons estimacions de l’Oficina Central d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior, la droga estaria valorada en 187.500 euros.

El detingut, sense antecedents, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres el 7 de juliol, qui en va decretar el seu ingrés a presó.