Quatre investigats per un delicte de maltractament animal en una finca de Riells i Viabrea

La Guàrdia Civil va rescatar un gos que vivia en un recinte ple d'excrements i menjar en descomposició

Agents de la Seprona de la Guàrdia Civil investiguen quatre persones per un presumpte delicte de maltractament animal a Riells i a Viabrea (Selva). Els fets es remunten al 14 de juny quan la policia va rebre l'avís d'un ciutadà de l'existència d'una ovella morta en una finca del municipi.

Quan els agents s'hi van desplaçar, van comprovar que s'hi estaven cometent diverses infraccions administratives relacionades amb el medi ambient. Entre elles, l'ús d'una trampa de caça no selectiva, la mala gestió d'animals d'abastiment i la captació d'aigües de riu sense permís. La Seprona, que va rebre l'ajut d'efectius de la Guàrdia Municipal de la població, va rescatar també un gos de la raça Setter que trobava en unes condicions deplorables.

L'animal vivia en un recinte ple d'excrements, amb menjar en descomposició i aigua en mal estat. A més, el gos tenia una gran quantitat de paràsits externs i, segons els veterinaris que el van assistir, estava extremadament prim.

Els agents van traslladar l'animal al Centre d'Acollida d'Animals de la Selva, on s'està recuperant. Després de fer diverses comprovacions, també van descobrir que el gos havia canviat de propietaris en reiterades ocasions de forma irregular i sense els tràmits legals fins arribar a la finca on el van localitzar.

Per aquests fets, la policia ha instruït diligències per un suposat delicte de maltractament animals i investiga per aquests fets tres homes i una dona.