L'(a)phònica de Banyoles tanca amb un 91,17% d'ocupació i 27 sold out

El festival programa tres estrenes i dues primícies a les comarques gironines

La 17a edició de l'(a)phònica de Banyoles (Pla de l'Estany) ha tancat amb un 91,17% d'ocupació i exhaurint entrades en 27 de les 33 propostes que requerien entrades, tant gratuïtes com de pagament. Després del parèntesi provocat per la pandèmia, el Festival de la Veu ha tornat enguany amb un cartell amb grans noms de l'escena nacional i internacional, veus consagrades i l'aposta per artistes emergents.

Entre els artistes que han fet el ple hi ha Albert Pla, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Tarta Relena, San Salvador, Nacho Vegas i Rodriguo Cuevas. Al festival també s'hi ha pogut veure tres estrenes, quatre presentacions de discos i dues actuacions en primícia a les comarques gironines, a més d'una coproducció del festival.

El certamen va arrencar el 24 de juny amb el concert de Joan Garriga a la Muralla. L'endemà va ser el torn de Nico Roig que va oferir una de les propostes més destacades de l'edició amb el concert binaural al Monestir de Sant Esteve. En aquest cas, el públic va seguir els temes de l'àlbum 'Yo siempre sueño que sí' a través dels auriculars que se'ls va entregar.

Enguany, la covid-19 també ha obligat a allargar el festival. El motiu és que el duet Tarta Relena van haver d'aplaçar el concert a aquest dimarts per haver-se contagiat de coronavirus. Després de finalitzar l'aïllament corresponent, la banda va estrenar aquest 29 de juny el seu espectacle 'Fiat Lux' a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles. Es tracta d'una de les coproduccions del festival amb la Marfà de Girona.

Per altra banda, el festival ha portat propostes inèdites a les comarques gironines com ara l'asturià Rodrigo Cuevas que el dissabte 26 va sorprendre al públic amb una barreja de cabaret, música electrònica i folklore.

Els gelats que ha estrenat el festival aquest any es podran seguir comprant en alguns establiments fins a finals de juliol. En total s'han repartit més de 200 premis amagats en els pals de fusta del gelat.