L'Ajuntament de Palafrugell canviarà de companyia elèctrica

Dies enrera el batlle va dir que deixaria de pagar les factures a Endesa

Tot i que els serveis econòmics municipals encara no han acabat de calcular els danys que l'apagada ha causat al municipi, Sabrià ha indicat que no només es tracta de pèrdues econòmiques, 'sinó també d'imatge' al tractar-se d'un municipi costaner dels més reconeguts a la Costa Brava. L'alcalde ha avançat però que caldria deixar de pagar la factura 'almenys sis mesos' perquè se'ls donés per compensats.

'Hem madurat la decisió, l'hem estudiat amb els serveis jurídics i som conscients dels riscos que correm', ha assumit Sabrià qui defensa però que des de l'ajuntament han demanat 'fermesa' a totes les administracions i que, per tant, són els 'primers' que l'han d'aplicar. Per això, el consistori ja ha posat fil a l'agulla i prepara les condicions per a un nou concurs que pugui adjudicar al servei a una altra companyia.

La mesura de deixar de pagar les factures de la llum la va anunciar l'alcalde el passat dilluns com a acte de protesta. 'N'estem tips de la impotència i indefensió que sentim davant d'aquestes grans companyies que no presten el servei adequadament', va declarar llavors.

La seva iniciativa va tenir una resposta similar a Caldes de Malavella (Selva), on l'alcalde, Joan Colomer, va anunciar també que l'ajuntament es donava de baixa de Fecsa-Endesa i va convidar als seus veïns a fer el mateix.