L'Ajuntament de Palafrugell deixarà de pagar les factures a Endesa com a protesta a l'apagada elèctrica

El consistori també emprendrà les accions legals que cregui corresponents pel que fa als danys ocasionats

'Si no paguem, ens tornaran a deixar sense llum?'. Amb aquesta pregunta, de to irònic però també desafiant, l'alcalde de Palafrugell, Sergi Sabrià, ha donat a conèixer aquest dilluns la decisió de deixar de pagar les factures de l'enllumenat públic a l'empresa comercialitzadora del servei que pertany al mateix grup Endesa. És la millor forma 'dràstica' i 'contundent' que han trobat, tal com els exigien els ciutadans. 'Ells estan indefensos perquè si ho fessin els hi tallarien la corrent', explica. A banda, el consistori emprendrà les accions legals que cregui corresponents pel que fa als danys ocasionats.

Si bé encara no es tenen xifres exactes, es preveu que la falta de subministrament elèctric a Palafrugell ha causat un dany econòmic 'quantiós' en els establiments, els serveis i les empreses del municipi, així com un dany més difícil de valorar, a tota la imatge del destí turístic Empordà - Costa Brava. L'ajuntament es queixa de la 'falta de mitjans tècnics' per resoldre la situació, així com la 'falta de resposta' davant les demandes d'informació en relació al restabliment del servei i esperen que la Generalitat actuï amb tota la fermesa possible.

Palafrugell s'ha adherit al manifest promogut pels alcaldes dels diversos municipis afectats pel temporal de neu on es critica aquesta gestió. Ara, però, vol anar un pas més endavant en la seva reivindicació de la mala gestió feta per part de la companyia distribuïdora d'electricitat.

La suma d'altres municipis

Sergi Sabrià desconeix si altres municipis s'estan plantejant mesures similars. 'Si segueixen el camí, benvinguts seran', ha dit, perquè 'ens ajudaran a ser més forts'. 'Tallar la llum a Palafrugell és fàcil, però prendre la decisió de tallar-la a tots els municipis no ho és tant'. Per altra banda, valora molt positivament l'anunci de Caldes de Malavella de donar-se de baixa com a client d'Endesa i canviar de companyia subministradora. Des del seu ajuntament, es va descartar aquesta opció perquè la subministradora hauria estat la mateixa, tot i canviar-se de comercialitzadora. 'Potser quan tot estigui més calmat, caldrà que ens trobem tots i consensuar el camí que hem de prendre'.