Figueres programa una cinquantena de propostes culturals durant l'estiu

La plaça Josep Pla acollirà nou propostes musicals amb quatre concerts emmarcats en el ‘Cicle Talent KM.0’

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha presentat la programació cultural per als mesos de juliol i agost, la qual compta amb una cinquantena de propostes programades pel consistori, les entitats i els festivals d’estiu de la ciutat.

La plaça Josep Pla serà un dels escenaris principals amb concerts els dimarts i dimecres entre el 20 de juliol i el 18 d’agost. Durant aquests dimecres s’hi podrà veure el grup d’havaneres Les Anxovetes, el grup masculí d’estil barbershop Metropolitan Union, la música d’arrel de La gravetat de Coulumb i, en col·laboració amb la Biblioteca de Figueres, el recital poètic-musical La força incendiària de les espelmes a càrrec de Lu Rois (música) i David Fernández (veu) sobre poemes d’Erri de Luca. També l’entitat Joventuts Musicals de Figueres hi col·labora programant un concert de l’artista de jazz Emmanuel Djob.

Els dimarts, sota el títol ‘Cicle Talent KM.0’, estan reservats pel talent jove professional de la comarca amb les actuacions del cantautor Ernest Prana, la rumba catalana de Sunmorenao Trio – format per membres de Bananna Beach i Le Petit Comité -, la cantant i violoncel·lista Ester Puig acompanyada del guitarrista Adrià Bardera i el bateria Manel Priego i el duet de versions Duo Eclipse. L’accés és gratuït, però cal reservar entrades prèviament a figueresaescena.cat o bé de dilluns a divendres a les oficines del Teatre Municipal el Jardí en horari de 9 a 14h.

Aquesta programació com és habitual es complementa amb la programada cada estiu per entitats locals com és el cinema a la fresca dels dijous impulsat per La Cate, que aquest estiu projectarà a la plaça de La Cate pel·lícules com Especiales, Green Book o Amélie; les audicions de sardanes del Foment de la Sardana Pep Ventura els divendres, combinades a la Carpa de Vilatenim i a la plaça Josep Pla; o els concerts programats conjuntament pel Bar de La Cate i La Cate els divendres i/o diumenges que també posen en relleu més músics locals com Madame Mustash, Moshka, Cristina Comaposada, Robert Molina o Geri Pujadas.

També els festivals són protagonistes durant els mesos d’estiu amb el tret de sortida aquesta setmana del festival de dansa i moviment Figueres es Mou (1 a 4 juliol), el Festival de Jazz (16 a 18 de juliol) i el festival de música Nits d’Acústica (26 a 28 d’agost).

Per últim, el programa també inclou dues activitats previstes el mes de setembre. D’una banda, emmarcat en la programació d’estiu, es manté la col·laboració amb el festival de microteatre Passejades, que oferirà en diferents espais del Teatre Municipal el Jardí quatre obres de teatre d’una durada màxim d’uns 15-20min (4 setembre).

El dia anterior, a la sala La Cate, es presentarà la programació cultural de l’Ajuntament de Figueres per als mesos de setembre a desembre 2021 en un acte obert a tothom – amb reserva prèvia al web de Figueres Escena o a les oficines del Teatre - que comptarà amb l’actuació de la companyia Kernel Dance Company i el seu espectacle Long, becat amb una Beca Agita 2020.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha explicat que "la programació d'estiu presenta més de 50 activitats. Són activitats en coordinació amb les entitats i amb els diferents Festivals que s'han organitzat a la ciutat perquè tan els ciutadans de Figueres com els visitants en puguin gaudir".