Salt obre la convocatòria d’ajuts per valor de 250.000 euros als comerços

Les subvencions són de 1.000 euros en el cas dels negocis que van tancar durant l’Estat d’Alarma

L'Ajuntament de Salt ha obert avui la convocatòria d’ajuts extraordinaris que, amb una dotació de 250.000 euros, està adreçada a determinats sectors d’activitat comercial i de serveis del municipi que van veure afectada la seva facturació durant l’Estat d’Alarma decretat entre el 14 de març i el 21 de juny del 2020 per fer front a la covid-19.

Fa referència als establiments que van patir un cessament temporal de l’activitat o una reducció significativa dels ingressos.

Aquest nou paquet de subvencions té l’objectiu de continuar donant suport al teixit comercial i local i, segons les bases reguladores, inclou dues línies concretes centrades en les activitats que van tancar durant l’estat d’alarma del 14 de març al 21 de juny del 2020:

  • Ajuts extraordinaris per a activitats econòmiques i, en aquest cas, es concedirà una subvenció única de 1.000 euros per cada sol·licitant. Hi poden accedir establiments individuals de comerç al detall i de serveis no essencials; establiments de restauració; establiments hotelers; establiments de serveis educatius, artístics, culturals i esportius; centres d’idiomes, dansa, música, art i altres centres de formació.
  • Ajuts extraordinaris per a activitats econòmiques que van patir una reducció d’ingressos, amb una subvenció única de 500 euros per cada sol·licitant. Hi poden accedir els establiments individuals de comerç al detall i de serveis considerats essencials i que van mantenir l’activitat oberta

D’altra banda, a https://www.viladesalt.cat/subvencions-comerc/, es pot trobar tota la informació de la convocatòria. El procés per presentar la documentació està obert des d’aquest dimarts 29 de juny fins al 27 de juliol.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, explica que “gràcies a la col·laboració de tots i totes anem superant les restriccions provocades per la pandèmia, però el seu impacte encara es notarà durant un temps i des del consistori tenim clar que cal continuar implementant mesures de suport als nostres veïns i veïnes. En aquest cas, amb una partida de 250.000 euros, ens centrem en els comerços i empreses de la ciutat”.

Per la seva banda, la regidora de Desenvolupament Local, Cristina Alarcón, afegeix que “des de l’àrea de Promoció de la Ciutat, en contacte i de forma coordinada amb la resta de les àrees de l’Ajuntament , continuem treballant per trobar fórmules per estar al costat del teixit comercial local i els 250.000 euros que ara posem a la seva disposició és la darrera mesura de tot un paquet d’accions que s’han impulsat i que estan en marxa”.

Pla de Reactivació Econòmica

Aquesta mesura impulsada per l’Ajuntament de Salt forma part del Pla de Reactivació Econòmica i de tot un seguit de mesures que des del primer dia s’estan aplicant per tal de pal·liar els efectes de la Covid-19. En aquest sentit, cal recordar les exempcions fiscals que s’han aplicat a la taxa de terrasses, els canvis i la flexibilització del calendari fiscal que es va dur a terme l’exercici 2020, l’impuls i acompanyament per adaptar-se al comerç online, la campanya promocional Històries de Salt o els 50.000 euros que en aquest cas es van destinar a subvencionar els establiments que havien invertit per adaptar-se als requeriments sanitaris.

També cal esmentar que per a informar i assessorar tot el teixit empresarial i comercial de la ciutat es va posar en marxa un Punt d’Atenció a l’Empresa i el Comerç des de l’àrea de Promoció de la Ciutat per atendre tots els dubtes que poguessin sorgir i, al mateix temps, donar tota la informació sobre les línies d’ajuts que s’han anat impulsant des de les diverses administracions.