L'Estat ajudarà als municipis afectats pel temporal de neu

El subdelegat del govern a Girona no ha volgut avançar quina serà la quantitat de diners

Fa uns dies, el president Montilla va acordar amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que Catalunya es pogués acollir a les previsions de la Llei estatal 3/2010 aprovada recentment i així ho ha confirmat aquest dijous el subdelegat del govern estatal a Girona, que no ha donat la xifra exacte dels ajuts, a l'espera que es conegui la 'lletra petita' del reial decret d'aquesta llei de mesures urgents per a incendis forestals i altres catàstrofes naturals.
La previsió és que el consell de Ministres l'aprovi aquest divendres o possiblement a principis de la setmana que ve.

El que es vol és que 'tots els ajuntaments puguin justificar els danys soferts i els serveis prestats més enllà de les seves competències', segons Francesc-Busquets, que ha avançat que seran 'vàries línies d'ajuts' i possiblement aniran més enllà de l'àmbit forestal. 'El que haurem de fer és complementar-nos', ha afegit, en referència als ajuts anunciats pel Govern o els que possiblement oferirà la Diputació de Girona.

El subdelegat del govern ha reconegut 'l'esforç titànic' que han hagut de fer els ajuntaments, 'donant uns primers auxilis ni només als seus ciutadans sinó a la gent atrapada a les seves carreteres' i per tant 'més enllà de les seves competències'. 'S'han portat molt bé i han sabut estar a l'alçada de les circumstàncies', ha assenyalat Francesc-Busquets.

Preguntat per la gestió de la nevada, ha assenyalat que 'tothom ha intentat fer el millor que ha pogut' i no ha volgut entrar a valorar l'actuació de les companyies elèctriques tot dient que l''administració estatal hi té una competència molt colateral'.

Francisco Francesc-Busquets ha fet aquestes declaracions durant una visita a Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa) per veure l'estat de les obres finançades pel FEIL.