Més de 300 persones es reuneixen a les III Jornades de Manga i Anime de Blanes

La trobada estava dedicada al còmic, l’animació i la cultura japonesa

Al llarg del dia es van organitzar tallers d’iniciació en tres temàtiques: com aprendre l’idioma japonès; com dibuixar manga i com jugar a cartes intercanviables “Magic, The Gathering". Durant les jornades també es va poder assistir a diversos concerts per a joves amb música relacionada amb el món del manga i anime, videojocs, j-pop/rock i k-j-pop/rock. En aquest sentit, l’actuació central va anar a càrrec del grup de Blanes 'Game Cover', que recrea diferents versions sobre bandes sonores de videojocs.

També es van organitzar projeccions de pel·lícules asiàtiques i sèries d’anime, gimcanes de manga-anime, de videojocs i dos tipus de concursos que van comptar amb una elevada participació: el primer de cosplay (en què els participants s’han de transformar en el personatge escollit) i un segon de karaoke.

La cultura gastronòmica asiàtica també hi va ser present a través d'un xef especialitzat. L’oferta el servei de barra va incloure: ramen (noodles), udon (fideu de farina), gyoga (crestes de carn), takoyakis (boletes de pop) i yakitori (pinxo de pollastre amb sala takoyaki) i –pels majors de 18 anys- cervesa japonesa.

Els organitzadors asseguren que després de l’èxit obtingut en aquesta tercera edició, la fita que s’ha marcat l’organització és realitzar l’activitat de forma anual "amb l’objectiu de consolidar els objectius comuns: fer publicitat de la ciutat de Blanes, promoure activitats juvenils i culturals al municipi i, en especial, difondre la cultura asiàtica a través de la realització de tallers, concursos i altres esdeveniments".