Montilla reclama a les elèctriques assegurar l'electricitat a l'estiu a la Costa Brava

El president ha garantit que es començarà a treballar per arreglar les 100.000 hectàrees de bosc afectat pel temporal

El president ha garantit que ara ja 'tenen llum' a excepció d'algun 'cas aïllat', però que ara cal 'preparar-se per a què no hi hagi apagades a l'estiu ni incendis', ja que 'hi ha boscos que estan destrossats', amb unes 100.000 hectàrees afectades a les comarques gironines. Montilla ha garantit que ja s'hi ha començat a treballar.

Montilla ha negat que en un primer moment tingués una actitud 'tèbia' amb les elèctriques, però ha dit que 'en un principi el que no s'han de buscar responsabilitats' sinó treballar en els primers dies per restablir el subministrament. 'Temps hi haurà', ha dit, per dirimir responsabilitats, tots recordant que els citarà a la Generalitat i que, si dels expedients oberts se'n deriven responsabilitats, 'hi haurà càstig i pagaran'.

El president també ha dit esperar que el temporal de neu no afecti a la imatge de Catalunya i ha recordat que en altres punts de la geografia espanyola també s'han produït situats difícils com a conseqüències de la meteorologia, com ara inundacions.