Més de 8.000 esquiadors passen per les estacions d'esquí gironines aquest cap de setmana

La Molina, Masella i Vall de Núria han mantingut gruixos de neu pols d'entre 20 i 30 centímetres

L'estació Masella, situada a la comarca de la Cerdanya, va obrir les seves portes el passat 30 de novembre i fa un balanç positiu de les primeres xifres de la temporada d'esquí. La directora comercial de l'estació, Maite Martí, ha explicat que s'han mantingut gruixos de neu considerables i que la bona meteorologia ha fet que els esquiadors "gaudissin molt de les pistes i de les primeres baixades".

Aquesta estació ha mantingut gruixos d'entre 20 i 30 centímetres de neu pols, 12 pistes obertes, 21 quilòmetres esquiables amb un desnivell de 850 metres. Masella també ha posat en funcionament aquests tres dies vuit remuntadors i esperen mantenir oberta l'estació ininterrompudament fins a final de temporada.

Pel que fa a l'estació de La Molina ha tingut en funcionament set pistes aquest cap de setmana i preveu obrir-ne una vuitena demà. La cap de premsa de l'estació, Marta Viber, ha explica que estan "satisfets" amb les xifres obtingudes que auguren una bona temporada d'esquí. "El clima sec i la fred ens ha permès generar molta neu", ha subratllat Viber.

Finalment, l'estació Vall de Núria només ha obert una sola pista, la de debutants, i l'espai lúdic on els visitants poden jugar amb la neu i els trineus. No obstant això, assenyalen que aquest cap de setmana els ha servit per "escalfar motors" de cara al pont de la Puríssima. Les tres instal·lacions estan treballat a marxes forçades per ampliar els quilòmetres esquiables i el número de pistes obertes per a aquestes dates. Tant la Molina com Vall de Núria han valorat positivament l'aplicació del nou forfet conjunt per a totes les estacions que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat.

D'altra banda, l'estació gironina de Vallter 2000 no ha pogut obrir aquest cap de setmana per manca de neu però esperen començar la temporada d'esquí el proper 6 de desembre.