Sis detinguts, un d'ells menor, per abordar i colpejar persones en ple carrer a Platja d'Aro per robar-los

Actuaven en grups d'unes 20 persones i les víctimes fugien corrents per amagar-se en restaurants o botigues

Els Mossos d’Esquadra van detenir els dies 19 i 20 de juny cinc joves, d’edats compreses entre els 19 i 20 anys i un menor d’edat, de nacionalitat espanyola i marroquina, veïns de Castell - Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, com a presumptes autors de tres delictes de robatori amb violència i intimidació i tres delictes de lesions.

Els fets van succeir durant la nit i matinada del dia 13 de juny, quan un grup nombrós de joves van començar a perseguir diverses persones que es trobaven el centre de Platja d’Aro amb la clara intenció d’intimidar-los i robar les seves pertinences.

Els nois actuaven sempre en grup d’unes 15-20 persones que utilitzaven per intimidar amb la simple presència, colpejar i robar a les seves víctimes. En algunes ocasions, diverses persones que van ser abordades pel grup de joves van haver de refugiar-se dins de restaurants o establiments per por.

Durant la nit del 12 al 13 de juny els mossos van rebre fins a tres denúncies d’agressions i robatoris amb violència perpetrats per aquest grup de nois. En els tres casos les víctimes van ser abordades enmig del carrer i agredides a cops. Els hi van robar els telèfons mòbils i rellotges.

Tot i no constar denúncies dels fets, aquella mateixa nit policies locals i mossos van rebre fins a set alertes de fets similars. Alguns casos no van ser denunciats perquè les persones afectades tenien por a represàlies per part del grup de joves.

Arran aquests fets, els mossos van iniciar una investigació per localitzar i identificar els presumptes autors dels atacs i robatoris a Platja d’Aro. El dia 19 de juny els agents van poder localitzar cinc dels principals autors i el dia 20 de juny el sisè jove que estaven recercant.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions, així com altres denúncies per fets similars. Els detinguts majors d’edat, dos d’ells amb antecedents, van passar el dia 20 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols. El menors va ser lliurat als seus tutors legals i es van posar els fets en coneixement de la Fiscalia de Menors.