'Les Nits d'Acústica' de Figueres se celebrarà del 26 al 29 d'agost

Els promotors preveuen desvetllar la programació i les "novetats" a partir del 12 de juliol

Els promotors del festival Acústica de Figueres han anunciat que 'Les Nits d'Acústica', la versió del certamen adaptada a la pandèmia, se celebrarà del 26 al 29 d'agost. De moment, no n'ha transcendit la programació i la previsió és anunciar-la –juntament amb les novetats d'enguany- la setmana del 12 de juliol.

Com a novetat, però, han avançat que des d'ara i fins al 5 de juliol s'obre una convocatòria al web del festival per tal que grups emergents de Figueres puguin participar-hi. En paral·lel, s'obre la convocatòria del 'Got Solidari', una iniciativa social del festival que funciona des de fa deu anys i que dona part de la recaptació aconseguida amb la venda de gots a una entitat de la ciutat.

La versió adaptada a la covid-19 es va estrenar l'any passat en plena pandèmia i es va tancar, tot i la delicada situació, amb prop de 7.000 espectadors. O el que és el mateix: gairebé tots els espectadors que hi podien assistir. Aquest mes d'agost, torna i ho fa amb la voluntat d'oferir un festival "el menys restrictiu possible", tot i les "continues modificacions dels protocols per part el Govern".

La programació es donarà a conèixer d'aquí a tres setmanes. De moment, només han desvetllat que obren una convocatòria per a grups emergents de Figueres i que s'engega la campanya del got solidari. Les entitats que hi vulguin participar s'hi podran presentar fins al 5 de juliol. Fins ara, s'ha fet donatius a entitats com AECC, Grup Iris, Asif, Càrites Figueres o la Fundació Salut Empordà, entre d'altres.