El Girona no aconsegueix derrotar l'Elx

El visitant venç per 0-1 a Montilivi després d’una gran segona part del Girona i amb un gol legal de Jandro que l’àrbitre ha anul•lat per fora de joc

Rubi ha volgut sorprendre l’Elx col•locant a Felipe Sanchón en punta quan tot semblava que ho faria Acuña -5 gols en les darreres 6 jornades- o Benja –màxim golejador de l’equip amb 6 gols-. Ni un ni l’altre. El tècnic local ha apostat per la velocitat, la desmarcada i la mobilitat del menut Felipe com a referència en atac. A la banda esquerra el veterà Jofre Mateu, que està realitzant una temporada a l’altura de les circumstàncies. I pel que fa la resta, cap novetat en l’onze inicial blanc-i-vermell, amb la incorporació de David García i Dani Mallo, plenament recuperats de les seves respectives molèsties. Un equip en la línia dels que venen jugant al llarg d’aquesta temporada tan espectacular fins al moment per plantar-li cara al totpoderós Elx, que ha sortit amb el banyolí Ferran Corominas com a mitja punta per darrere l’holandès Berry Powel. L’altre ex del Girona, Jordi Xumetra, ha caigut de la convocatòria en l’últim moment per falta de forma en el seu procés de recuperació després de l’operació.

Gol matiner de Powel

Ambient de luxe per rebre els homes de Rubi avui a Montilivi. El públic ha animat de valent des del primer minut, i més després del gol matiner de Powel al 8’ gràcies a un mal rebuig de Chus Herrero. Els nervis han passat factura durant els primers minuts de la primera part al conjunt gironí, que s’ha anat deixant anar a mesura que avançava el partit. L’Elx, molt sòlid en totes les seves facetes, no li ha posat les coses gens fàcils als homes de Rubi que, esperonats pels més de 7.000 espectadors que s’han aplegat avui a Montilivi, han estat a punt d’igualar el marcador en diverses ocasions. Al minut 18 l’àrbitre li ha anul•lat un gol legal a Jandro. La graderia i els gironins han protestat de valent davant la decisió del col•legiat, que ha ofert una actuació pèssima en el partit d’avui. Poc es pot esperar de l’àrbitre que no va assenyalar ni falta ni targeta quan Toni Doblas va destrossar el genoll a Ion Vélez l’any passat al camp del Xerez.

Al 20’ David García ha rematat de primeres una centrada de Juanlu, i la pilota ha sortit roçant el pal esquerre d’Herrera. Al 26’ Jandro ha picat una falta magistral que el porter de l’Elx ha tret amb la punta dels dits, i al rebuig tant jugadors com públic han reclamat un penal per mans dins l’àrea. La darrera gran ocasió ha passat per les botes de Jofre Mateu, que ha retallat dins l’àrea i ha buscat el pal llarg. L’esfèrica s’ha perdut fregant el travesser.

La gran segona part del Girona no ha estat suficient

El Girona ha sortit sense complexes en busca de la igualada després del descans. Rubi ha posat tota la carn a la graella al 52’ quan ha substituït a Jose per Acuña i col•locar al paraguaià en punta, a Felipe per darrere juntament amb Jandro i a Luso com a lateral. Graderia i equip han estat molt insistents. Fruit de la valentia de Rubi l’Elx ha anat tancant-se enrere i el partit ha passat a ser un monòleg tenyit de blanc i vermell. Al 66’ Manu Herrera ha tret amb el peu un potentíssim xut d’Acuña, i Juanlu no ha estat capaç de dirigir amb precisió la seva volea des de la frontal en la següent jugada. El porter visitant ha tornat a estar providencial al rebutjar una centrada de Luso des de la banda dreta que Acuña es disposava a rematar a boca de canó.

A falta d’una mica més de deu minuts pel final Rubi ha fet el tercer canvi i ha tret a Luso per Benja. Darrera mostra del coratge del tècnic gironí, que ha passat a jugar amb tres defensors i amb Benja i Acuña en punta, Jandro i Felipe per darrere i a les bandes Toni Moral i Juanlu. Al 85’ poc li ha faltat a Toni Moral igualar el marcador al rematar en planxa una pilota alta. A un minut pel final Dani Mallo ha tornat a ser decisiu al evitar la sentència visitant, que ha aturat dues rematades seguides i que finalment Carles Gil ha enviat el refús als núvols. L’última del partit, la de l’esperança, ha passat pels peus d’Acuña. El paraguaià ha rematat amunt i desviat per desolació del públic i la resta de companys i cos tècnic.

Al final no ha pogut ser, tot i la gran segona part que ha realitzat el conjunt de Rubi. La muralla defensiva de l’Elx ha resistit, i és que per alguna cosa són el conjunt menys golejat de la categoria amb només 8 gols. Els il•licitans són més líders al sumar-ne 35, mentre que la segona plaça del Girona aperilla perquè demà l’Almeria juga a casa amb el Múrcia. El públic ha marxat amb mal gust de boca perquè el Girona podria haver guanyat. Els tres punts, però, han acabat volant cap a terres valencianes, posant fi a la ratxa d’imbatibilitat dels blanc-i-vermells a casa i la de 4 victòries consecutives.

Reivindicacions polítiques a Montilivi

El públic gironí, igual que porta fent el Camp Nou des de la Diada, ha reclamat la independència de Catalunya al minut 17 i 14 segons tant del primer com del segon temps. Tensió en aquesta jornada de reflexió prèvia a les eleccions catalanes, on la graderia local i el centenar d’aficionats que s’han desplaçat des de terres alacantines han intercanviat crits a favor de la secessió i la unitat de l’estat espanyol.

FITXA TÈCNICA
GIRONA FC: Mallo; Jose (Acuña, 52’), Chus Herrero, Migue, David García; Tébar, Luso (Benja, 80’); Juanlu Hens, Jandro, Jofre Mateu (Toni Moral, 66’); Felipe Sanchón.
ELCHE CF: Manu Herrera; Damián, Etxeita, Pelegrín, Edu Albacar; Carles Gil, Rivera, Mantecón (Pelayo, 49’), Fidel; Coro (Palanca, 11’) i Powel (Jornet, 71’). GOLS: 0-1: Powel (8’).
ÀRBITRE: Fernando López Acera (Comitè Extremeny). Ha ensenyat targeta groga als locals Tébar (26’), David García (27’) i Luso (31’) i als visitants Etxeita (4’), Rivera (25’), Pelegrín (26’), Mantecón (45’), Edu Albacar (55’) i Jornet (85’).
INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la 15ª jornada de la Lliga Adelante de la temporada 2012/2013, disputat a l’estadi de Montilivi davant 7.193 espectadors.