Tres detinguts i 1.170 plantes de marihuana comissades en dues operacions al Baix Empordà

Un cultiu es va localitzar en una casa al centre de Platja d'Aro després d'un incendi

La Policia Nacional, en col•laboració amb les policies locals de Castell-Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols, han detingut tres persones i han comissat 1.170 plantes de marihuana i 30 paperines de cocaïna en dos operacions contra el tràfic de drogues al Baix Empordà.

La primera de les actuacions va tenir lloc a Platja d'Aro en un casa en ple centre del municipi. Feia temps que s'estava investigant conjuntament amb la Policia Local del municipi però un incendi provocat per la manipulació i la sobrecàrrega de la xarxa va precipitar l'operatiu. A més, de les plantes, es va arrestar una persones com a presumpte autora d'un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric.

La segona operació contra el tràfic de droga a petita escala es va fer a Sant Feliu, també en col·laboració amb el cos de Policia Local del municipi. La investigació va començar gràcies a la informació obtinguda en un anterior operatiu a la zona. Això va permetre saber que una persona faria de 'correu' i que arribaria al municipi en autobús per fer una entrega a un venedor que, al seu torn, s'encarregaria de distribuir-la durant el cap de setmana.

Després d'establir un dispositiu de vigilància discret, es va localitzar a la persona que transportava la droga i que va contactar amb el destinatari després de coincidir en un bar conegut pels investigadors com a punt de trobada de petits traficants.

Un cop constatat l'intercanvi, es va iniciar una persecució pel Passeig Marítim que va acabar amb la detenció de dues persones, que van resultar ser cosins, per un delicte contra la salut pública.

Durant el registre, els van trobar 30 paperines de cocaïna i una barra de 10 grams d'haixix, a més d'efectiu i moneda fraccionada.