Puigneró diu que les obres a la 'carretera de la vergonya' acabaran d'aquí dos anys

La nova infraestructura suposa una inversió de 21,5 MEUR

El conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha visitat aquest divendres les obres de la variant d'Anglès (Selva). Un projecte que Puigneró ha qualificat com "el més important de les comarques gironines" i que preveu que en dos anys estigui llest.

El conseller ha destacat que es tracta d'una obra que permetrà buidar el centre de la localitat de camions, una de les queixes més habituals dels veïns. "Amb la variant posem Anglès al segle XXI", ha remarcat.

La infraestructura, que suposa una inversió de 21,5 milions d'euros MEUR, connectarà també amb la C-62 i l'N-141e, la coneguda com a 'carretera de la vergonya'. D'aquesta manera, es millorarà la seguretat en aquestes dues vies, ja que es descongestionarà el trànsit.

Aquest aspecte és un dels "essencials" per a Puigneró. "Hem estat una estona al mig del poble amb l'alcaldessa i hem pogut veure la gran quantitat de camions que hi passen", ha assenyalat el conseller. I és que aquesta és una de les queixes més habituals que tenen els veïns del poble que es troben amb el constant trànsit de vehicles pesants.

Els treballs per a construir la nova variant van començar el passat mes de març i actualment estan en una fase inicial de desbrossament. L'obra comença a la C-63, al sud d'Anglès on està prevista la construcció d'una rotonda per connectar la travessera, la C-63 i altres camins amb la nova carretera.

Una altra via que es beneficiarà amb la nova variant és l'N-141e, la coneguda com a 'carretera de la vergonya', on es preveu una altra rotonda a l'accés nord. La nova carretera tindrà una longitud d'1'6 quilòmetres i una calçada de dos carrils de 3,5 metres cadascun. D'aquesta manera, es podrà descongestionar el trànsit de vehicles tant de la C-63 com de l'N-141e, fet que permetrà millorar-ne la seguretat.

Anglès al Segle XXI

Puigneró considera que aquesta nova infraestructura permet posar Anglès "al segle XXI" i més tenint en compte que en els propers mesos arribarà la fibra òptica a la localitat. "Amb aquestes dues obres posem Anglès com una ciutat moderna i preparada pels nous reptes tant des de la sostenibilitat com de l'economia digital", ha remarcat.

El conseller de Polítiques Digitals i Territori també ha deixat clar que el pas de vehicles pesants pel centre d'Anglès "és incompatible les ciutats sostenibles" i, per això, ha posat de relleu la importància de l'obra.

Puigneró ha fet la visita a les obres aquest divendres acompanyat de l'alcaldessa d'Anglès, Àstrid Desset, a més d'altres autoritats com el delegat del Govern a Girona, Pere Vila.