Salut vacunarà sense cita prèvia a set municipis de Girona en una Marató de Vacunació

Hi podran anar determinades franges d'edat de les ABS que participin en el projecte

La Regió Sanitària de Girona estrena aquesta setmana una Marató de Vacunació per ampliar el nombre de persones immunitzades a la covid-19. Es tracta d'una iniciativa que es fa des d'aquesta setmana i fins a finals d'aquest juny en set municipis gironins.

Per acollir-s'hi cal que les persones pertanyin a alguna de les ABS que participen en la marató, no tenir cap dosi, no tenir una cita programada en cap punt de vacunació i no haver passat la covid-19 en els últims sis mesos. Si es compleixen amb tots els requisits i es forma part de la franja d'edat cridada a vacunar-se, els ciutadans podran anar als punt de vacunació només amb la targeta sanitària i un document acreditatiu.

A Roses (Alt Empordà), el punt de vacunació serà el dissabte 12 de juny de dos quarts de nou del matí a les sis de la tarda en el Mercat Municipal. Està dirigit a persones d'entre 45 i 49 anys i majors de 69. Hi podran anar tots els habitants de Roses, Cadaqués, Castelló d'Empúries, Palau-Savardera i Pau, que formen part de l'ABS.

A Torroella de Montgrí (Baix Empordà), la Marató de Vacunació es farà al Pavelló Esportiu els dies 15 i 17 de juny per a les persones d'entre 45 i 59 anys. L'horari serà de dos quarts de deu del matí a set de la tarda i està dirigit a les poblacions de Torroella, Fontanilles, Gualta, Jafre, la Tallada d'Empordà, Serra de Daró, Ullà i Verges.

A la Bisbal d'Empordà es vacunarà al Pavelló Firal els dies 18 i 21 de juny entre dos quarts de nou del matí i les set del vespre. La campanya estarà enfocada per a persones d'entre 45 i 49 anys que viuen al mateix municipi i també Corçà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Foixà, Palau-Sator, Parlavà, Rupià, Ultramort, Ullastret i Vulpellac.

El Pavelló Annex del Poliesportiu serà el punt de vacunació de Palafrugell (Baix Empordà) i es vacunarà sense cita prèvia els dies 21, 22 i 29 de juny entre dos quarts de nou i les set del vespre. El col·lectiu també és el més jove: persones d'entre 45 i 49 anys. L'ABS de Palafrugell comprèn les poblacions de Begur, Mont-ras, Pals, Regencós i Torrent.

En el cas de l’Escala (Alt Empordà), la Marató de Vacunació s'està desenvolupant al llarg d’aquest dimecres 9 de juny per franges horàries i segons grups d'edat a la Sala Polivalent Municipal. Aquesta tarda, de 17:30h a 18:30h, estarà obert l'espai per al grup de 60 a 69 anys. Es tracta de la segona experiència sense cita prèvia en aquesta ABS. La primera jornada sense cita es va organitzar el passat 2 de juny, estava dirigida al grup 50-59 anys i va permetre administrar 238 primeres dosis. De cara al dijous també es farà la vacunació per a persones d'entre 50 i 59 anys de les quatre de la tarda a dos quarts de set.

Per últim, a Tossa i Lloret de Mar (Selva), la vacunació sense cita es realitzarà el 15 i el 17 de juny respectivament en torns de matí i tarda i s’està treballant en definir la resta de detalls.

La primera experiència de Marató de Vacunació sense cita la va realitzar l’equip dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) a la Bisbal d’Empordà el passat 26 de maig i davant els bons resultats obtinguts s’ha decidit repetir-hi la iniciativa i ampliar-la també a altres municipis. Durant aquella jornada es van vacunar 642 persones de la franja 50-59 anys, el que va permetre augmentar la cobertura d’aquest grup a l’ABS de la Bisbal un 30% en un sol dia, passant d’un índex de vacunació del 43,7% al 73,86%.

A la Regió Sanitària de Girona la campanya de vacunació segueix avançant i ja s’han administrat 510.697 vacunes (329.205 de primera dosi i 181.492 de segona) i la cobertura en adults és del 44,3% en primera dosi i del 25,8% amb la pauta completa.