SI insta a arribar 'fins al final' per descobrir 'què va passar' a Caixa Girona

El cap de llista per Girona, Toni Strubell, es compromet a reobrir les comissions d'investigació al pròxim Parlament

Aquest dijous al migdia el cap de llista de SI per Girona, Toni Strubell, ha fet una roda de premsa davant de la seu central de l'antiga Caixa Girona amb l'objectiu de recordar als catalans que "encara falta molt" per esbrinar què va passar amb les caixes catalanes desaparegudes recentment. Així, s'ha compromès a reobrir les comissions d'investigació al Parlament en relació a aquests assumptes.

El candidat defensa que "els gironins han de saber què va passar amb la desapareguda Caixa Girona" i s'ha compromès a arribar "fins al final" per esbrinar-ho. Strubell ha recordat que hi ha informes negatius fets per la mateixa conselleria d'Economia i que analitzen la gestió a Caixa Girona entre els anys 2006 i 2010. eEl cap de llista creu que estan tancats "expressament en algun calaix de la Generalitat".

Toni Strubell ha assegurat que, en la comissió parlamentària sobre preferents, SI va reclamar que declaressin 16 persones vinculades a Caixa Girona i denuncia que CiU ho va "bloquejar". A més, també exposa que CiU va vetllar perquè ni Arcadi Calzada (expresident de Caixa Girona) ni Isidré Fainé (la Caixa) anessin a declarar "mentre el PSC intentava que tampoc hi anés Narcís Serra" (Caixa Catalunya).

SI assegura que és l'únic partit parlamentari que "no depèn de bancs ni caixes al no tenir cap línia de crèdit oberta", amb la qual cosa -diu- té les "mans lliures" per legislar.