Vidal (ICV) creu que el Parlament hauria d'investigar Caixa Girona

El cap de llista per Girona reclama que els bancs que han rebut fons públics destinin els pisos que han embargat a lloguer social

Membres de la candidatura d'ICV-EUiA per Girona han precintat simbòlicament el caixer automàtic i l'entrada a una sucursal de Bankia del centre de Girona. Al costat de la porta, hi han situat un cartell on s'hi podia llegir 'Tancat per estafa'. "Aquest banc és nostre", ha afirmat Marc Vidal que ha denunciat que Bankia és la màxima representació de "la gran estafa que el sistema financer espanyol està provocant a la ciutadania".

Segons Vidal, en la gestió bancària hi ha hagut "incompetències importants" i responsabilitats que cal depurar. ICV-EUiA creu que la mala gestió dels bancs s'ha d'investigar i cal portar els responsables davant els tribunals. "Han utilitzat diners dels ciutadans per tapar les vergonyes dels seus jocs especulatius", ha afirmat Vidal que creu que un altre càrrec a investigar és el governador del Banc d'Espanya perquè també ha actuat "amb incompetència".

Marc Vidal assegura que hi ha diversos aspectes a investigar, un d'ells les preferents. Per això, insta a reobrir les comissions parlamentàries per investigar-ho i defensa que tots els bancs, inclosa 'la Caixa' o l'antiga Caixa Girona, han d'estar incloses en aquestes investigacions. "És un drama que afecta moltes persones, sobretot pensionistes", ha lamentat.

Els ecosocialistes volen que totes les entitats que han rebut diner públic han de formar part d'una banca pública i han de donar crèdit a la petita i mitjana empresa i recolzar les famílies. A més, proposen que tots els habitatges propietat de bancs passin a formar part d'una borsa pública d'habitatge de lloguer social.