El PSC de Girona critica la ''manca d'interès'' del govern local en la ràdio municipal

Els socialistes recorden que a la tardor finalitza el contracte i no s'ha preparat el nou concurs

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Girona ha criticat la "manca d'interès" que té el govern local en la ràdio municipal de la ciutat. El regidor socialista Jordi Calvet ha recordat que els preus de publicitat per a l'emissora no es van aprovar fins el 18 de febrer, fet que implica que l'emissora hagi funcionat dos anys sense poder vendre publicitat.

El PSC ha insistit en la necessitat de gestionar directament l'emissora des de l'Ajuntament i no es repeteixi la fórmula actual de cedir el projecte a un privat a través d'un concurs públic. Sobre aquest aspecte, Calvet ha recordat que el contracte amb l'empresa que la gestiona actualment s'acaba aquesta tardor i el govern local encara no ha posat en marxa el nou concurs.

De fet, l'emissora està en una situació peculiar ja que el jutjat Contenciós 1 de Girona va anul·lar l'adjudicació perquè l'Ajuntament havia cedit tota la gestió a mans privades. El jutge analitzava que l'empresa privada no es limita a fer una funció de suport en la ràdio municipal, sinó que s'encarrega de tot el servei.

El contracte actual destinava una partida de 150.000 euros a l'empresa guanyadora del concurs perquè gestionés aquesta emissora durant dos anys. Segons el PSC aquests diners són insuficients per tirar endavant un projecte de ràdio de qualitat. Per això, el regidor Jordi Calvet considera que el govern local "no aposta" per la continuïtat de l'emissora, sinó que "més aviat sembla que es qüestioni".

Davant de tot això el grup socialista a l’Ajuntament reclama que el govern municipal aclareixi quin és el futur de la ràdio i què és el que es pensa fer amb l’adjudicació.