El parc eòlic Tramuntana mostra en imatges virtuals l'impacte dels aerogeneradors al mar

Han recreat 14 imatges panoràmiques al llarg de la Costa Brava

Parc Tramuntana, el projecte del parc eòlic marí al golf de Roses, ha fet públic aquest dijous el seu estudi paisatgístic. Elaborat per la reconeguda companyia tecnològica internacional Plain Concepts, el projecte és fruit de dos mesos de feina i permet observar sobre fotografies reals, com es visualitzarien els 35 aerogeneradors del parc des de 14 punts diferents de la costa empordanesa.

L’estudi, que s’anirà actualitzant amb noves recreacions al llarg de les properes setmanes, està disponible en un web dissenyat per aquesta finalitat.

L'usuari obté una versió de com es veuria Parc Tramuntana, situat a una distància mitjana de 24 km de la costa, i que tindrà l’aerogenerador més proper allotjat a 14 km del Cap de Creus.

En la recreació dels aerogeneradors s’ha fet un estudi de gran precisió, en què s’ha tingut en compte fins i tot l’efecte de la curvatura de la terra. Així, per exemple, un aerogenerador situat a uns 30 km de la costa, vist des d’una alçada de 3 metres sobre el nivell del mar, quedaria ocult en un terç de la seva mida per la línia de l’horitzó. Per tant, cada aerogenerador present en les imatges es representa, exactament, amb les dimensions que es veuran des de la costa.

Els aerogeneradors seran de color blanc, tal i com es representa a les recreacions, "fet que contribueix a la integració del parc al paisatge marítim de l’Empordà", apunten els promotors. Els punts escollits on s'han fet els muntatges són Cap de Creus, Cadaqués, Cala Montjoi, Punta Falconera, Canyelles Petites, el Port de Roses, la Platja de Roses, Empuriabrava, l'Escala, Cala Montgó, l'Estartit, Pals, Sa Riera i el Cap de Begur.