Recoder creu que Llanos de Luna ha fet el ridícul en denunciar Girona i Figueres

El conseller considera que "s'hauria de donar un premi" als consistoris en lloc de denunciar-los

El conseller ha deixat clar que la denúncia que ha interposat la delegada del govern espanyol a Catalunya als ajuntaments de Figueres i Girona és "absolutament ridícula". "De vegades es vol ser tan escrupolós que s'entra de ple en el ridícul", ha afegit.

A més, creu que "si l'argument és que aquesta no és la seva competència", la delegació del govern "té molta feina" si es dedica a impugnar les competències impròpies dels ajuntaments i li recomana a la delegació "que no entri per aquest camí perquè els ciutadans acabaran morint-se de riure d'aquesta manera de fer tan poc professional, portada amb intencionalitat política", ha conclòs.

Recoder li diu a la delegació del govern espanyol a Catalunya "que es dediqui a coses importants i que es deixi de qüestions que li farà entrar de ple en el ridícul". A més, creu que "no aconseguirà el que persegueix", perquè "Girona i Figueres no s'espantaran i rebran una onada de solidaritat, entre d'altres de la Generalitat", ha dit.

Preguntat per si la denúncia podria tenir un objectiu electoral, Recoder no ha volgut jutjar quina és la intencionalitat, però creu que "el polític que fa la feina ben feta no s'ha de dedicar a preocupar-se d'aquestes qüestions".

A més, el conseller creu que la delegació "s'ho ha de fer mirar i que pensin que com a institució pública ha de mantenir el prestigi davant la ciutadania i amb actituds com aquestes se'l menjaran en tres dies".

Dóna suport als ajuntaments

Recoder ha donat el seu suport i el del Govern als ajuntaments denunciats i als alcaldes que els representen. Alhora, ha insistit en què és "una qüestió tan absurda i ridícula que ràpidament quedarà arxivada i no se'n parlarà més. Només quedarà damunt del prestigi de qui l'ha promogut", ha sentenciat.

Fins i tot, el conseller ha detallat que "des de la direcció general de Transports i Mobilitat els vam ajudar a garantir la mobilitat dels ciutadans", perquè preveien que hi hauria un increment de persones que voldrien desplaçar-se des de Girona, Figueres i Manresa fins a la capital.

I ha deixat clar que des del Departament també van mobilitzar 85 autobusos interurbans extres, 18 combois més dels que habitualment circulen en dia feiner dels Ferrocarrils de la Generalitat i 18 més de Renfe. "Això ens tocava fer com a govern, ho vam fer i ho tornarem a fer. Entenem l'actitud dels ajuntaments i estem al seu costat i els hi diria que ni cas".