SI acusa CiU d'abandonar els veïns afectats per la MAT

Strubell: "Cal lluitar fins l'últim alè perquè els greus danys siguin minimitzats"

"CiU ha abandonat els veïns a la seva sort", ha lamentat Strubell que critica que, en el seu moment, la Generalitat va anunciar que es garantiria una amplada constant de 200 metres per garantir que no afecta cap edificació i finalment no ho ha complert. Strubell detalla que aquest dimarts ha visitat una casa de Viladasens que tindrà la línia a un 17 metres i assegura que l'OMS recomana una distància mínia de seguretat d'un metre per cada mil volts. En aquest cas, detalla Strubell, dibuixaria un perímetre de seguretat de 400 metres a cada banda de la línia on no hi hauria de viure ningú.

SI també denuncia la manca d'estudi d'impacte ambiental que valori la compactació de les línies de 400kv/220 kv en el tram Bescanó-Sant Julià de Ramis i les línies de 400 kv/132 kv Sant Julià de Ramis-Santa Llogaia d'Àlguema. Alhora, veu un alt risc d'incident en l'alimentació elèctrica de Girona degut a la compactació de línies

Per tot això, SI proposa l'aturada del projecte aeri de la línia de 400 kv entre Bescanó i Santa Llogaia, la revisió integral de tot el projecte d'interconnexió entre Sentmenat i Baixàs avaluant si les necessitats reals del sistema elèctric català recomanen fer-la i, si és el cas, proposen el soterrament total de la línia en el tram que queda per construir.