James Rhodes, Reincidentes i Clara Peya s'incorporen al festival Istiu de Castelló d'Empúries

El certamen es farà entre el 5 i l'11 de juliol

L'anglès James Rhodes serà el cap de cartell de la primera edició del festival Istiu de Castelló d'Empúries (Alt Empordà). L'artista hi farà el seu únic concert a les comarques gironines. Rhodes es caracteritza per interpretar música clàssica de compositors com Beethoven o Brahms i comparteix anècdotes i curiositats de les peces i els seus autors amb el públic. A part de James Rhodes, entre el 5 i l'11 de juliol també hi actuaran Reincidentes, Clara Peya i Xarim Aresté. Aquests artistes se sumen als concerts ja anunciats anteriorment. Es tracta de Joan Miquel Oliver i Marina Rossell a banda de diversos artistes locals emergents.

La primera edició del festival Istiu de Castelló d'Empúries es farà en diversos indrets amb encant del nucli antic i també d'Empuriabrava. L'objectiu dels organitzadors és oferir una programació variada per tal d'arribar a tot tipus de públic. Per això al llarg d'una setmana de festival (de dilluns a diumenge) se sentiran gèneres molt diversos, passant de la música clàssica al rock.

James Rhodes actuarà el diumenge 11 de juliol a la plaça de la Basílica de Santa Maria de Castelló. Aquests concerts se sumen als ja anunciats prèviament de Joan Miquel Oliver i Marina Rossell. A més, el festival potenciarà artistes locals emergents programant concerts en el festival. Un d'ells és el d'Ernest Prana, cantant i compositor de Peralada (Alt Empordà), que s'ha fet viral amb la cançó 'Tu amistad'. També hi actuarà Cesc Sansalvadó, un músic de carrer que ha guanyat presència en els festivals i de Llum, una jove de Castelló d'Empúries que ha aconseguit la tercera plaça de BravoEurovisión 2021, un concurs per a joves artistes de 25 països diferent.

Pel festival Istiu també hi passarà el 'cantaor' Pere Martínez i Agustí Burriel versionarà cançons de Frank Sinatra. El festival ofereix concerts de pagament i d'altres de gratuïts, però en tots els casos cal reservar una entrada a través del web del festival.

A causa de les restriccions relacionades amb la covid-19, els aforaments es reduiran per assegurar la distància mínima de seguretat entre les persones. Tots els concerts seran a l'aire lliure amb aforaments que van de les 100 a les 600 localitats com a màxim. En tots els casos, els concerts seran asseguts i serà obligatori l'ús de mascareta. En el cas del concert de l'Orquestra Maribel, la zona verda d'El Trabuc es dividirà en illes o parcel·les per a un màxim de sis persones.