Quatre detinguts, una d'ells menor, per tenir 864 plantes de marihuana en un mas de Cabanes

Un dels arrestats té antecedents

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 25 de maig, a Cabanes (Alt Empordà), dos homes de 41 i 43 anys, de nacionalitat dominicana i una dona de 71 anys, de nacionalitat peruana, veïns de Figueres i Maçanet de la Selva, així com una menor d’edat, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

El mateix 25 de maig la Unitat d’Investigació d’aquesta comissaria va tenir coneixement que en una granja mig abandonada del municipi de Cabanes hi podria existir una plantació i cultiu de marihuana indoor.

Agents d’aquesta unitat, conjuntament amb agents seguretat ciutadana, van fer comprovacions a les immediacions del mas. Els policies van veure diversos focus i plantes a través d’una finestra mig oberta i van sentir una forta olor de marihuana.

Dins la finca van localitzar i detenir quatre persones que manipulaven les plantes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

L’endemà, 26 de maig, es va fer una entrada i perquisició a la masia. En aquest registre es van localitzar 864 plantes distribuïdes en diverses estances, cabdells secs, 47 focus, 8 fluorescents, 4 filtres, 5 extractors, 18 ventiladors, un aparell d'aire condicionat i 94 transformadors.

Els detinguts majors d’edat, un d’ells amb antecedents, passaran avui a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. La dona detinguda va quedar en llibertat després de declarar a dependències policials amb l’obligatorietat de comparèixer davant el jutge quan sigui requerida.

La menor d’edat serà citada properament per declarar davant la Fiscalia de Menors de Girona.