El PSC vol potenciar turisme, comerç, industria i el sector agroalimentari gironí

El candidat, Juli Fernàndez, critica CiU per fer "tot el contrari" del què una economia productiva necessita per al seu futur

El candidat del PSC per Girona, Juli Fernàndez, ha visitat el clúster de la carn d'Olot, acompanyat d'altres membres del partit, així com pel número dos de la candidatura de Barcelona, Maurici Lucena. Després de la visita, Fernàndez ha reivindicat que cal apostar per un canvi de model productiu que permeti a les comarques gironines sortir "reforçades" de la crisi. Segons el candidat socialista, per aconseguir aquest canvi cal invertir tant en educació com en tecnologia i innovació.

Fernàndez ha criticat les polítiques del Govern de CiU durant els dos darrers anys. El candidat ha assenyalat que hi ha hagut una davallada de les inversions en infraestructures així com retallades en educació. "Durant el govern tripartit s'invertia 400 euros per català en inversió en infraestructures i ara no arriba als 200", ha manifestat Fernàndez. A més, el candidat del PSC ha assenyalat que "retallar en educació resta potencial de futur". Segons Fernàndez, les comarques gironines estan "pitjor ara que fa dos anys". "CiU ha fet tot el ctonrari que una economia productiva necessita de cara al futur", ha manifestat.

Els sectors forts de l'economia gironina

El candidat ha remarcat que les potencialitats de Girona són l'aposta pel turisme "de qualitat i sostenible", el comerç, la indústria i el sector agroalimentari. Fernàndez ha assegurat que cal fer un Pla estratègic de turisme i que l'arribada del TAV i l'impuls del corredor mediterrani han de donar més volada al comerç de la zona. En termes d'indústria, ha manifestat que cal fer una "reconversió" de la construcció per enfocar-la a la rehabilitació. Per Fernàndez, en la sortida de la crisi hi té un paper molt important la col·laboració entre sectors així com les relacions entre el món públic i el privat.

En la seva visita a Olot, el candidat ha comptat amb la presència del número dos de la candidatura per Barcelona, Maurici Lucena, que ha assegurat que durant els darrers dos anys de govern de CiU hi ha hagut un "abandó preocupant de les politiques de competitivitat públiques".