Salt augmenta un 20% les ajudes per rehabilitació d'edificis a les comunitats de veïns i arriba als 190.000 euros

El govern local preveu augmentar 10.000 euros més la partida de cara al 2022

L'Ajuntament de Salt (Gironès) destinarà 190.000 euros per ajudar a les comunitats de veïns del municipi a l'hora de renovar els edificis. Es tracta d'una línia d'ajudes oberta a qualsevol comunitat de veïns d'un edifici plurifamiliar que estigui constituïda abans del 1987. La idea és que a través d'aquestes subvencions els veïns puguin renovar diversos elements dels edificis i posin al dia les estructures per evitar una degradació dels immobles.

Aquest 2021 l'Ajuntament ha augmentat un 20% la dotació pressupostària que hi destina, ja que el 2020 la partida era de 160.000 euros. Ara, les comunitats que presentin els projectes l'Ajuntament els donarà ajudes fins a un 70% del cost total de l'actuació, amb un límit de 8.000 euros per cada comunitat.

Les ajudes es distribueixen en tres línies diferents. Per una banda, es donaran ajudes per elaborar informes tècnics d'edificis (ITE) i certificats energètics (CEE). Tenir l'ITE és imprescindible per optar a qualsevol altra línia d'ajuda.

En segon lloc, l'Ajuntament subvenciona l'adequació d'espais ja existents i també millores en la seguretat. En l'última línia, les ajudes van dirigides a reformes que indiqui l'ITE, els requeriments municipals pertinents o les obres que es facin en els fonaments, estructures, façanes, balcons, cobertes, instal·lacions comunes i ascensors.

El regidor de Territori de Salt, Àlex Barceló, ha detallat que l'increment forma part d'una promesa de "pujar progressivament" aquesta partida i per això l'objectiu és arribar als 200.000 euros en els pressupostos municipals de l'any vinent.