Quatre claus per mantenir la fontaneria de casa teva a la perfecció

Et donem els millors consells per tenir una instal·lació sempre a punt

La fontaneria de la llar és una assignatura absolutament imprescindible. Si alguna cosa falla en aquest aspecte, pots tenir seriosos problemes que vagin més enllà d'una aixeta que degota o un desguàs que no va fi. Per això, cal conèixer algunes pautes essencials que permetin garantir el bon estat de les instal·lacions.

No cal ser un gran expert en la matèria per seguir uns hàbits adequats, encara que sí que cal tenir a alguns experts prop per a certes tasques. Si vols vigilar i cuidar la teva llar, presta molta atenció a les claus que et oferirem per mantenir la lampisteria de casa en perfectes condicions.

Com donar un bon manteniment a la lampisteria a la llar

Anem a donar-te uns consells fonamentals per tenir vigilada i controlada la fontaneria a la llar. No és una tasca difícil, tot i que hi ha certes tasques per a les que necessitaràs contactar amb professionals en la matèria. Sobre això últim, podem dir-te que pots trobar més info a fontanerosterrassa.cat si busques lampistes experts.

Pel que fa a tota la resta, fes un cop d'ull a aquests consells clau per tenir una fontaneria perfecta a casa.

Utilitza menys aigua

Sembla un consell una mica tonto, però és el primer i més important que has de aplicar-te. Les canonades s'han dissenyat per portar aigua al seu interior, això és una cosa impossible de negar. No obstant això, com menys aigua facis servir, no només més diners vas a estalviar i menys vas a fer mal a l'entorn. Amb aquest senzill gest aconsegueixes que el desgast de les canonades sigui bastant menor.

Amb tot això, el que acabes aconseguint és que els teus instal·lacions de fontaneria, les teves canonades i canonades, durin molt més temps sense que hi hagi avaries, fissures, fuites o embussos. Tracta de reduir el consum com et sigui possible, oblida't de deixar l'aixeta oberta tot el temps mentre fregues els plats, o de deixar que la dutxa estigui sempre traient aigua mentre t'estàs endreçant.

Controla el temps d'ús de l'aigua i tindràs ja no només l'avantatge d'una fontaneria en millor estat, sinó també la d'un estalvi important. Acabaràs pagant menys en les factures d'aigua i, també, menys en reparacions i arranjaments de canonades.

Les canonades han de netejar-se de tant en tant

Hem parlat abans de no fer servir l'aigua més del compte per no provocar un major desgast en les canonades. No obstant això, el consell anterior ha d'anar de la mà d'aquest altre: revisa les canonades sovint i neteja-les sempre que sigui necessari. La millor manera d'arreglar un embús a les teves canonades és evitant-, i per a això cal mantenir certa constància.

L'ideal és que, al menys un cop a el mes, facis servir algun producte suau per a la neteja de canonades. No compris ni utilitzis alguna cosa que sigui massa potent, perquè així l'únic que aconsegueixes és danyar les instal·lacions. De fet, el més habitual és que aquests productes siguin prou corrosius en general, així que és una prioritat absoluta buscar alguna cosa que sigui el més suau i lleuger possible.

Fes una revisió completa un cop a l'any

De tant en tant cal "passar revista" a totes les instal·lacions de fontaneria de casa. En aquest sentit, el millor és que truquis a un especialista perquè faci una bona revisió a fons i comprovi si tot està en ordre. És la millor manera de veure si hi ha alguna cosa que comença a fer-se malbé i que es pugui arreglar com més aviat, o fins i tot de detectar avaries silencioses que podrien ser catastròfiques.

Val més prevenir que curar, i en aquest cas es podria dir que val més revisar que reparar. Cal fer especial èmfasi en tot allò que es faci servir diàriament, perquè és el més propens a avariar-i, de fet, serà el que més errors present. I recorda, llevat que tinguis grans coneixements en la matèria, no dubtis a acudir a lampistes professionals per a aquestes revisions anuals.

Compte amb el que tires

El major enemic de la fontaneria i les canonades de casa som nosaltres mateixos. Moltes vegades tirem tovalloletes, embolcalls o fins menjar per les canonades, quan haurien d'anar directament a les escombraries. L'únic que s'ha de llençar a l'inodor és el paper higiènic, ja que ha estat dissenyat per desfer-se amb l'aigua i no causar cap tipus de tap.

Canvia aquest hàbit, perquè segurament ho tindràs. És el pitjor que pots fer pel teu fontaneria. De fet, mirant a la cuina, procura sempre llençar totes les restes de menjar a les escombraries i deixar tots els plats i coberts sense res. Per molt petits que siguin els trossos de menjar, poden acumular-se i evitar el pas de l'aigua.

No oblidis tampoc revisar els pèls que puguin acumular-se al desguàs de la dutxa. Són els principals responsables de la majoria de taps en banys.