La Selva inicia una campanya per a promoure el reciclatge de l'oli

Es durà a terme al llarg del mes de maig

El Consell Comarcal de la Selva ha posat en marxa una campanya de reciclatge de l’oli a diversos municipis. El lema de la campanya comarcal és “Recicla l’oli amb el reciclolidor de la Selva” i està previst que es dugui a terme durant tot el mes de maig.

Segons un estudi recent cada ciutadà de Catalunya genera una mitjana de 2,5 litres d’oli anuals. A la Selva es genera cada any uns 35.000 litres d’oli domèstic, i només en se’n recull un 8%. Per això, des de l’ens selvatà s’ha cregut oportú endegar aquesta iniciativa per tal que els selvatans i selvatanes preguin consciència del gran perjudici que provoca l’oli vessat a l’aigüera.

Un dels municipis que ha iniciat aquesta campanya “Recicla l’oli amb el reciclolidor de la Selva” és Vilobí d’Onyar. En aquest municipi es generen cada any uns 8.000 litres d’oli domèstic, i només se’n recull un 12% a la deixalleria. Un altre dels municipis que també ha iniciat la campanya aquest mes de maig és Riudellots de la Selva, que genera cada any 5.000 litres d’oli domèstic, dels quals només se’n recull un 11,5% a la deixalleria.

L’oli provoca greus perjudicis al medi natural, que és el pitjor dany, i també als mateixos desguassos de cada casa o comunitat de veïns, on, sovint, el nostre mal gest ens retorna en forma d’aigüera embussada o de pis inundat.

La campanya s’ha estrenat a principis de maig amb la visita d’un equip d’informadors i l’agent ambiental als comerços del poble que generen oli fregit, per tal d’assegurar-ne la  correcta gestió; i continuarà fins a finals de mes per fomentar la recollida d’oli de cuina a tota la població.

El conseller de Medi Ambient a l’ens comarcal, Quim Vivas, ha destacat la gran tasca que s’està duent a terme des del departament de Territori i Sostenibilitat i ha assegurat que “una vegada més des de l’en selvatà s’està treballant per tal que els veïns i veïnes facin les coses encara un xic millor”. Ha encoratjat tots els veïns i veïnes d’aquestes poblacions que segueixin aquesta campanya i alhora els ha instat demanin els seus reciclolidors.