Salut repetirà els cribratges d'automostra a Tossa de Mar, Lloret de Mar i Roses

La segona campanya als tres municipis es farà en cinc jornades del 18 al 26 de maig

El Departament de Salut repetirà en els propers dies els cribratges amb PCR d'automostra nasal a Tossa de Mar, Lloret de Mar (Selva) i Roses (Alt Empordà), amb l'objectiu de tallar cadenes de contagi de la covid-19 entre persones asimptomàtiques.

L'actuació s'ha programat, tal i com estava previst, dues setmanes després de la primera campanya, que en el conjunt dels tres municipis va permetre recollir 2.902 mostres i detectar 55 positius. Les proves es faran en cinc jornades del 18 al 26 de maig i van dirigides a persones d'entre 16 i 60 anys sense símptomes, que no hagin passat el coronavirus en els últims tres mesis i sense la pauta de vacunació completada.

Els cribratges es faran en els mateixos espais ja habilitats per l'entrega dels paquets d'automostra la setmana passada. A Tossa de Mar, tindrà lloc al Casal de Jubilats de la Casa del Mar el dimarts 18 de maig de 9:30h a 14h i de 15h a 19h. També durant la setmana vinent, s'han programat dues jornades més de cribratge al Teatre Municipal de Roses: el dimecres 19, en horari de matí de 9h a 15h, i el dijous 20, en horari de tarda, de 13h a 19h. En el cas de Lloret de Mar, el cribratge es farà el 25 i 26 de maig al Teatre Municipal, de 10h a 14h i de 15h a 19h.

Els kits es podran recollir en els espais externs habilitats i l'estoig conté una bossa amb tancament hermètic “zip”, un escovilló, un tub on s'haurà de dipositar la mostra, una tovalloleta desinfectant i dues etiquetes. El procediment és senzill i el paquet s'entrega acompanyat d'una guia on es detalla pas a pas el procediment a seguir. També es poden consultar les indicacions en format vídeo a través dels codis QR que els participants trobaran al punt de cribratge.

La PCR es pot fer en el mateix moment o emportar-se-la a casa i lliurar-la després al mateix punt on s'ha recollit, tenint en compte que el temps màxim des de la presa de la mostra fins la seva entrega és de 30 minuts per raons de conservació.

Els participants rebran un SMS amb el resultat de la prova, que també podran consultar a 'La Meva Salut' entre 48 i 72 hores posteriors des de la seva recollida. Si el resultat és positiu, se'ls contactarà des del Servei de Vigilància Epidemiològica per fer l'estudi de contactes i dictar l'aïllament pertinent.

Paral·lelament, aquesta setmana s'estan realitzant dos cribratges més amb automostra a la regió sanitària de Girona. Dimecres va començar la segona campanya a Girona, al Palau de Fires, amb 272 mostres recollides. El cribratge continua durant tot aquest dijous, de 10h a 19h. També aquest dijous s'ha iniciat la primera de les dues jornades de cribratge a Sant Hilari Sacalm, de 9 a 11 del matí a la Casa de Cultura. Durant el dispositiu s'han recollit 180 mostres i divendres continuarà en horari de tarda, de 17h a 20h.