Vila (CiU) veu la represa d'obres a l'N-II com una farsa del PP aprofitant les eleccions

El convergent ho ha qualificat com un "insult als gironins" el fet que "simulin" els treballs

El també conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, recorda que aquesta proposta està des de fa molt de temps sobre la taula del ministeri de Foment, i lamenta que l'N-II sigui l'exemple més flagrant de l'"abandonament per part de l'Estat de les infraestructures de Catalunya". Ha recordat que pel tram de la carretera per les comarques gironines hi circulen diàriament 25.000 vehicles, mentre que en trams d'altres comunitats autònomes on hi circulen entre 4.000 i 6.000 vehicles diaris, aquests trams són ja autovies.

Per fer front a aquest alt volum de trànsit i amb el conseqüent alt risc de sinistralitat, una de les propostes és bonificar el pas dels camions per l'AP-7 entre La Jonquera i Girona. Recoder ha citat el cas de la C-55 al Bages, en procés d'adjudicació d'obres de millora i on ja s'han aplicat bonificacions de fins el 45% per tal que els vehicles circulin per la C-16. "Hem fet contínuament propostes alternatives conscients de la situació econòmica
i sistemàticament el ministeri no n'ha escoltat cap", ha denunciat.

Vila ha titllat de "despropòsit" el fet que ara per campanya electoral, s'hagin vist màquines sobre el terreny a desdoblar, com un signe de "rentar la cara" a la gestió del ministeri. Ha anat més enllà i ho ha definit com a una "escenificació" que abaixarà el teló un cop acabi la campanya. "És un insult als gironins", ha subratllat el també alcalde de Figueres. CiU, a més, atribueix aquestes accions no només a l'actual govern del Partit Popular, sinó que també ja ho portava a la pràctica el govern del PSOE quan Magdalena Álvarez ostentava la cartera de Foment.

A banda de Recoder i Vila, l'acte, que ha tingut lloc al punt quilomètric 696,4 de l'N-II, ha comptat amb la presència de Montserrat Roura, número 10 de la llista gironina de CiU i alcaldessa de Riudellots i el director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font.