Girona fa seguiment d'una seixantena de casos d'absentisme escolar

El regidor d'Educació percep que "hi ha una por al contagi" per part d'algunes famílies

L'Ajuntament de Girona fa el seguiment d'una seixantena de casos d'absentisme escolar aquest curs, una xifra que hauria crescut durant la pandèmia. El regidor d'Eduació a l'Ajuntament de Girona, Àdam Betran, ha assegurat que no hi haurà cap xifra definitiva fins que no s'acabi el curs, però "és possible que hi hagi un augment de casos respecte altres anys".

Bertran a més, percep que "hi ha una por al contagi" per part d'algunes famílies i per això opten per no portar els seus fills a classe. "Aquesta por encara no es pot quantificar", ha insistit el regidor, però garanteix que treballen per reforçar el missatge que "les escoles són segures".

Tot i així, actualment hi ha aquesta seixantena de casos que han arribat a la comissió de Girona i que s'estan tractant. La majoria dels casos són d'estudiants de secundària (un 77,5%), tot i que també hi ha alumnes d'educació primària (un 22,5%) que han deixat d'anar a classe habitualment a la ciutat.

Segons apunta el regidor, part d'aquests casos d'absentisme es podria explicar per la "por al contagi" que tenen diverses famílies quan porten els fills a l'escola. Bertran creu que el fet de confinar tot un grup cada vegada que hi ha un positiu i que hi hagi tants alumnes en una escola hauria incrementat aquesta sensació de por per part de les famílies.

Per això, Bertran ha detallat que ja s'està aplicant un protocol de la Generalitat per lluitar contra aquest absentisme, però enguany s'hi ha afegit "un element pedagògic més per dir que les escoles són segures".

El titular d'Educació a l'Ajuntament de Girona creu que al llarg del curs ja s'ha reforçat aquest "missatge" a través de diverses notícies que han sortit. "Pràcticament no s'ha tancat cap escola" per casos de covid-19, ha recordat Àdam Bertran i això ha reforçat la idea que els centres educatius siguin una font de contagis. Per altra banda, el nombre de casos és desigual a la ciutat i hi ha zones amb més casos que d'altres.

Ara, l'Ajuntament està treballant amb un pla per lluitar contra aquests casos d'absentisme escolar i es preveu que aviat presentin el nou pla per lluitar contra aquest fenòmen de cara a l'any vinent.