Adjudicada la redacció del projecte pel nou CAP d'Olot

L'empresa guanyadora és Comas-Pont Arquitectes SLP

Infraestructures de la Generalitat ha adjudicat aquesta setmana per valor de 452.518,64 euros (IVA inclòs) el concurs de projectes per a la redacció del projecte bàsic, executiu i la posterior direcció d’obra del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Olot (Garrotxa).

De les 89 ofertes rebudes, l’empresa guanyadora de la licitació és Comas-Pont Arquitectes SLP amb el projecte titulat ED-MED. El futur centre de salut s’ubicarà al barri de Sant Miquel en uns terrenys cedits per l’Ajuntament d’Olot al Departament de Salut, que permetrà substituir les actuals instal·lacions del consultori local Olot Nord.

El concurs de projectes es va obrir el març del 2020, però la situació ocasionada per la pandèmia en plena primera onada va obligar a aturar temporalment el procediment i a suspendre els terminis de la licitació. El concurs es va reprendre de nou el mes de maig amb termini fins el juny per la presentació de projectes. En total es van presentar 89 propostes i les 5 amb millor puntuació van passar a la segona fase del concurs, d’on n’ha sortit l’empresa guanyadora. El contracte, pendent de formalitzar-se, té una durada de 7 mesos.

L’Àrea Bàsica de Salut d’Olot dona servei a 39.591 persones i actualment disposa del CAP Garrotxa (Olot) i quatre consultoris locals: Olot Nord, Les Preses, Santa Pau i Can Blanch. La posada en funcionament d’un segon centre d’atenció primària a Olot permetrà donar resposta i adaptar-se a les necessitats emergents de la població.